Datum: 01-06-2023 - 18:01
16
okt
'16

Steun De Speelakker op een leuke en speelse manier.

Het speelseizoen in De Speelakker loopt bijna ten einde, als de herfstvakantie is afgelopen sluit de poort voor de winter. Maar het wordt allerminst rustig in de Noordwijkerhoutse waterspeeltuin, want de klusploeg treedt aan voor het groot onderhoud en de grote uitgaven die daarbij horen...

De loterij die op 29 oktober a.s. ten bate van De Speelakker gehouden wordt is dan ook zeer welkom!

In de winter wordt in waterspeeltuin De Speelakker hard gewerkt. Groot onderhoud en vervanging van speeltoestellen kunnen nu eenmaal alleen maar worden uitgevoerd als de speeltuin dicht is. Inmiddels bestaat De Speelakker alweer 16 jaar.

Dit betekent dat de vindingrijkheid van de klusploeg niet altijd meer genoeg is en de speeltoestellen één voor één aan vernieuwing toe zijn. Dit jaar geldt dat bijvoorbeeld voor de populaire kabelbaan. De veiligheid staat uiteraard voorop! Voor een gratis speeltuin is het een uitdaging om de kosten te dragen.

De Speelakker is blij met de steun van gemeente Noordwijkerhout en grondeigenaar Raamwerk, maar ziet zich tegelijkertijd geconfronteerd met stijgende kosten en een teruglopend sponsorbestand. Gelukkig zijn er mensen die zich spontaan opwerpen als ondersteuner van De Speelakker.

Op 29 oktober organiseren Jolanda (Optidee) en Paula (made with love by PT) onder de naam JoLaLa Events een ‘Ladies Day’ bij Café van der Geest. Dit is een gratis evenement waar kleine ondernemers de kans krijgen om zich te presenteren.

Er zijn standhouders uit diverse branches aanwezig, zoals woonaccessoires, een proeverij, workshops, tassen, kinderkleding, sieraden, dameskleding, etc. Daarnaast wordt een loterij gehouden waarvan de opbrengst geheel ten goede komt aan De Speelakker.

De Ladies Day vindt plaats op zaterdag 29 oktober a.s. van 11:30 tot 16:00 uur bij Café van der Geest aan de Zeestraat in Noordwijkerhout. De toegang is gratis en iedereen is van harte welkom om een kijkje te komen nemen. Daarmee steunt u dus ook De Speelakker!

Voor de eerste 100 bezoekers staat een mooie goodiebag klaar. Meer informatie is te vinden via de Facebook-pagina JoLaLa Events.

De Speelakker sluit op zondag 23 oktober het seizoen 2016 af. Tot die tijd is de speeltuin elke dag, behalve op dinsdag en donderdag, geopend vanaf half 2 tot 5 uur. Kom nog eens langs, het zal zeker bevallen! Of bezoek de website: www.speelakker.nl.

 

Aanmeldingen van nieuwe vrijwilligers, donateurs en sponsors blijven natuurlijk mogelijk. U doet De Speelakker er een groot plezier mee!

Tekst De Speelakker - foto BON.