Datum: 29-05-2020 - 15:19
16
okt
'16

Activiteiten in het kader van het Heilig Jaar in de St. Jozefkerk.

In december vorig jaar vond in de rooms-katholieke gemeenschap wereldwijd de opening plaats van het Heilig Jaar van Barmhartigheid. Gedurende dit jubeljaar dat tot 20 november zal duren, organiseert de Parochie Sint-Maarten (Noordwijk-Noordwijkerhout-Teylingen) een aantal....

bijeenkomsten, waarop de “Zeven werken van barmhartigheid” centraal zullen staan. Elk van de zeven parochiekerken zal gedurende het jaar in toerbeurt bijzondere aandacht besteden aan een van de zeven werken. 

De Noordwijkse kunstschilder Daniël Tavenier heeft elk van de zeven werken op schilderdoek gebracht. Zijn schilderijen zullen tijdens de bijeenkomsten wisselend zijn te bewonderen.

Op zondag 23 oktober (10.00 uur) staat tijdens de viering in de Jozefkerk in Noordwijkerhout het werk “De doden begraven” centraal. Via het venster van barmhartigheid zal het betreffende schilderij worden getoond. Eveneens zullen de schilderijen “Gevangenen bezoeken” en “Hongerigen spijzigen” zijn te bewonderen.

Tijdens de vieringen zullen de activiteiten van de betreffende kerk rond het centraal staande werk nader worden toegelicht. Na de viering zullen de schilderijen gedurende minimaal veertien dagen in de betreffende kerk zijn te zien.

Tot en met 13 november zal eveneens in de Maria ter Zeekerk in Noordwijk de expositie “De Zorgzame Samenleving” zijn te bezichtigen. De expositie bestaat uit iconen, schilderijen, foto’s en werken van kinderen,  die de zorg in de samenleving en de vele vrijwilligers die zich hiervoor inzetten, uitbeelden.

Initiatiefnemer en coördinator van deze expositie is Piet van der Ploeg, die in 2015 ook de expositie “Vrijheid” organiseerde. Piet van der Ploeg is bekend als icoonschilder en –docent in Noordwijk.  De expositie is elke werkdag te bezichtigen van 09.30-11.30 uur. 

Tekst Parochie Sint Maarten.

Foto PR: Paneel “De doden begraven” uit de serie “Zeven Werken van Barmhartigheid” door Daniël Tavenier.