Datum: 25-02-2020 - 00:46
11
okt
'16

“Er welt een traan” bij Zonnebloem Noordwijkerhout.

Zaterdag 8 oktober stonden de deuren van het Victorhuis uitnodigend open voor gasten van de Zonnebloem Noordwijkerhout. Vrijwilligers van de Zonnebloem had er nu ook weer alles aan gedaan om de zaal in een feestelijk tintje te brengen. Door voorzitter Henk de Kleer werden...

allen hartelijk welkom geheten en kondigde aan het optreden van het Leidse koor “Er welt een traan”, maar zover was het nog niet. Eerst werden de gasten onthaald op alles wat je van een gezellige middag mag verwachten. 

Na de koffie met gebak het eerste optreden van het koor “Er welt een traan”. Het koor staat bekend door het zingen van Hollandse liederen over water en zee, over lief en leed. Dus tranentrekkers bij de vleet. Uit volle borst werd meegezongen. Dit tot grote inspiratie van het koor. 

Tijdens de pauze kwamen de hapjes en drankjes op tafel en konden de gasten met elkaar napraten. Na al dit heerlijks het tweede optreden van het koor. Tot groot plezier van het koor werden ook nu de liedjes uitbundig meegezongen.

De meest bekende Nederlandse tranentrekkers werden enthousiast gebracht, reden voor de gasten uitbundig mee te deinen. Heel veel dank richting het koor met een langdurig applaus. Rond 16.30 uur kwam aan dit feestelijks een eind.

 

Maar, voor de vrijwilligers blijft de inzet voor onze gasten een never ending story: “Zonder elkaar is iedereen alleen”. Ook vrijwilliger worden?

Tekst en foto's Zonnebloem Noordwijkerhout.
(klik op de foto voor een vergroting)