Datum: 19-09-2019 - 15:14
11
okt
'16

Leerlingen Leeuwenhorst brengen spetterende musical The Wiz.

De afgelopen week hebben leerlingen van het Teylingen College Leeuwenhorst, 5 prachtige voorstellingen op de planken gezet van de bekende musical The Wiz. The Wiz is een van de vele musicals die geïnspireerd zijn op het boek De tovenaar van Oz, van schrijver L. Frank Baum...

Het verhaal: Dorothy (Marilou Ruigrok) raakt in een storm de weg kwijt en belandt in het wonderbaarlijke land van Oz. Ze gaat op zoek naar de Tovenaar of Oz (Michal Kranefuss) die haar kan vertellen hoe ze de weg naar huis terug kan vinden.

Tijdens haar zoektocht ontmoet ze een Vogelverschrikker zonder verstand (Fleur Mentink), een Blikkenman zonder hart (Chantal Kroon) en een Leeuw zonder moed (Floris Ruigrok). Samen gaan ze verder en zoeken ze naar huis, hart, verstand, moed en bovenal zichzelf. Dit kwartet bleek over veel acteer- en zangtalent te beschikken.

Ook de andere rollen deden hier niet voor onder: Acadabra (Guusje Schuit), de kwade heks (Lisa Moolenaar), Glinda (Malou Mittertreiner) en Sadista (Guiora Nachtegaal): Stuk voor stuk uitstekende zangers die hun rol vol overtuiging over het voetlicht brachten.

De poortwachter (Marloes Halvemaan) zorgde met haar aanstekelijke opmerkingen voor veel humor in het stuk. De nummers in deze musical zijn lang niet altijd even makkelijk voor de zangers, maar de hele cast wist de songs met veel energie en kracht overtuigend neer te zetten.

Het decor was simpel maar zeer effectief, waarbij veel gebruik gemaakt werd van bewegende projectiebeelden. De vele prachtige, kleurrijke kostuums maakten het beeld compleet.

De voorstelling werd technisch (licht, geluid, projectie) geheel gedraaid door leerlingen van de ECL (Evenementen Commissie Leeuwenhorst) en de Mediagroep: een indrukwekkend staaltje professionaliteit van zo’n jonge ploeg.

The Wiz: een prachtige voorstelling die naar meer smaakt. Zang Pauline van Eeden. Regie Hans Hollander.

Tekst en foto's Teylingen College Leeuwenhorst.