Datum: 26-09-2023 - 16:53
10
okt
'16

Duo 'Robbert Fossen en Dave Warmerdam' winnaar Dutch Blues Challenge.

Robbert Fossen uit De Zilk heeft inmiddels een flinke staat van dienst in de Nederlandse blues-scene. Een paar jaar geleden bracht hij als een soort coach een avond door in de oefenruimte met een groepje kinderen van 9 t/m 13 jaar oud. Dit 'bandje' opende samen met Robbert...

een door hem georganiseerde bluesnight in Lisse.

Dave Warmerdam uit Hoofddorp was de toen 13-jarige getalenteerde pianist van die formatie. Inmiddels is Dave 16 en heeft al de nodige podium-ervaring opgedaan. Ook is hij zeer verdienstelijk gaan zingen en gitaarspelen. Een veelbelovende muziekcarrière is ontsproten.

Sinds eind 2015 spelen Robbert en Dave als duo samen, naast nog wat andere projecten, waaronder de 12-koppige Memphis Soul Stew. Als duo spelen ze vooral de blues uit Chicago met nummers van Otis Spann, Muddy Waters, John Brim. Maar o.a. bij de Memphis Soul Stew zitten ook nummers van Ray Charles, Bill Withers, Sam Cooke, Solomon Burke en The Staple Singers in het repertoire.

Op 12 juni 2016 wonnen ze al de voorronde van de Dutch Blues Challenge. Afgelopen zondag 9 oktober speelden ze in de finale van dezelfde Dutch Blues Challenge en gingen daar met de overwinning strijken.

Een knappe prestatie van dit duo en zij mogen nu Nederland vertegenwoordigen op de International Blues Challenge, deze vindt plaats eind januari begin februari 2017 in Memphis Amerika. Hier heeft Robbert al eerder, als eerste Nederlandse act ooit, aan deelgenomen toen hij in 2013 de finale haalde samen met Peter Struijk.

Robbert Fossen genomineerd voor Dutch Blues Aword 2016.
De Dutch Blues Awards worden jaarlijks uitgereikt  aan mensen die het afgelopen jaar een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de Blues in Nederland. De Dutch Blues Awards voor de categorieën; Dutch Blues Band , Dutch Blues Artist, Dutch Blues CD en Keepin the Blues Alive Awards.

 

De awardcommissie heeft inmiddels bepaald welke bands en artiesten genomineerd zijn voor de Awards 2016, waarbij Robbert Fossen (winnaar van 2 DBA 2014) is genomineerd bij de categorie 'Beste vocalist'. Vanaf 10 oktober 2016 tot 1 januari 2017 kan er gestemd worden. De Dutch Blues Awards 2016 worden begin 2017 uitgereikt op diverse plaatsen in het land.

Bollenblues:
Op 27 november 2016 organiseert Robbert alweer het 3e Bollenblues evenement met als thema 'Memphis' in Trefcentrum De Duinpan, maar later daar meer over. Meer weten? www.robbertfossen.com

Foto Kuno Mooren Photography.