Datum: 06-06-2023 - 10:42
09
okt
'16

Spektakelstuk bij VVSB tegen Spakenburg. (foto's+samenvatting)

Wie deze einduitslag had voorspeld had een fortuin kunnen winnen. Dat was de algemene conclusie na afloop van de wedstrijd VVSB – Spakenburg. In een spektakelstuk van de bovenste plank werden de doelpunten keurig over beide helften en ploegen verdeeld. Giovialli Serbony was de...

grote man voor VVSB met 3 doelpunten. Vladimir Jozic zorgde voor het 4e doelpunt vanaf de strafschopstip.

Voor een nieuw ‘avondje BAVO’ koos trainer Wilfred van Leeuwen voor dezelfde elf als tegen UNA. Deze elf spelers zorgde al binnen de minuut voor een hoop gerommel voor het doel van Spakenburg. Richelo Fecunda stoomde over de rechterkant op, gaf de bal voor op Tim de Rijk waarna de middenvelder van VVSB op doelman Theo Timmermans schoot.

Toch was het een minuut later wel raak. Giovialli Serbony werd in het strafschopgebied ingespeeld. De spits van VVSB draaide weg bij aanvoerder Tom Oostinjen en rondde hard af.

Spakenburg was voornamelijk gevaarlijk uit standaardsituaties en hieruit kwam ook al snel de gelijkmaker. De vrije trap van Kees Tol werd bij de tweede paal binnen gekopt door Philip Ties. Diezelfde Ties zorgde een aantal minuten later voor de voorsprong voor Spakenburg.

De aanvallende middenvelder, afgelopen seizoen overgekomen van HHC Hardenberg, kapte de bal naar zijn rechtervoet en zorgde met een zuiver schot in de korte hoek voor de voorsprong voor de gasten.

VVSB was niet uit het veld geslagen en bleef de beste kansen creëren. Stefan Kraaijvanger kopte in de handen van Timmermans en Maikey Parami schoot voorlangs.

Nadat ook de vrije trap van Vladimir Jozic net onder de lat werd weggetikt door de doelman, was in de blessuretijd van de eerste helft het wel raak voor de thuisploeg. Timmermans had de bal niet klem en prompt lag de bal voor de voeten van Serbony. De spits wist daar wel raad mee en zorgde voor de gelijkmaker.

In de tweede helft werd opnieuw Serbony de diepte ingestuurd. De spits kwam vrij voor doelman Timmermans terecht en zag zijn schot op de paal uiteenspatten. Tien minuten later was het wel weer raak voor de spits.

Jelmer Vijlbrief stoomde over de linkerkant iedereen voorbij, gaf de bal voor op de geheel vrijstaande Serbony waarna De Boekhorst opnieuw kon juichen voor de 3-2.

Die voorsprong bleef echter niet lang in tact. Opnieuw werd een stilstaande situatie VVSB te machtig. De corner van Matthijs Blijham werd binnen gekopt door Eric Veerman.

Ook deze gelijke stand stond niet lang op het scorebord, want aanvoerder Jozic stond alweer klaar voor de strafschop. Scheidsrechter Cairo gaf deze nadat invaller Guido Pauw door Ralph Dua werd neergehaald. Jozic was koelbloedig en stuurde doelman Timmermans de verkeerde hoek in.

VVSB had de kansen om de score uit te breiden, maar De Rijk en Pauw konden het net niet vinden. Tien minuten voor tijd stond het weer gelijk. Uit opnieuw een standaardsituatie kon ook opnieuw Veerman van dichtbij scoren.

Na dit doelpunt werden de doelen niet meer onder vuur genomen en kregen beide ploegen één punt voor dit spektakelstuk.

VVSB – Spakenburg: 2. Serbony 1-0, 16. Ties 1-1, 22. Ties 1-2, 45. Serbony 2-2, 56. Serbony 3-2, 58. Veerman 3-3, 60. Jozic (p) 4-3, 80. Veerman 4-4.

VVSB: Van der Meer, Fecunda, Zwart, Kraaijvanger, Vijlbrief, Jozic, De Rijk, Van Niel, Parami, Serbony, Bekooij (54. Pauw).

 

Klik hier voor de samenvatting van Fox Sports.

 

Tekst: Stefan van den Burg.

Klik hier voor foto's van OrangePictures.