Datum: 16-08-2022 - 06:36
08
okt
'16

Praten met lotgenoten bij de 'Herinnerings-groep' van Het Uitvaarthuys.

Omdat wij merken dat veel mensen in de rouw na drie maanden er vaak alleen voor staan. Vrienden en kennissen pakken hun leven weer op wat ook goed is maar het rouwproces begint pas na ongeveer drie maanden, dan pas begint het besef te komen dat de persoon waar je veel...

van gehouden heb er niet meer is en ook  niet meer terug komt. Je wilt je omgeving er niet mee belasten maar je hebt veel vragen en gevoelens. Hoe moet je verder, hoe ga je om met dit verlies?

Voor elk mens is de manier waarop men rouwt en de periode van rouw anders.  Een ieder rouwt op z’n eigen manier. Er is niet één manier van rouwen of de tijd die daarvoor nodig is, beter of slechter. Ieder heeft z’n eigen verdriet en het is een zoektocht om daarmee om te leren gaan.

Daarom starten we een Herinnerings-groep, waar mensen elkaar kunnen ontmoeting ervaringen kunt delen en je zo elkaar weer wat op weg kunt helpen.

We zijn daarom ook zo blij met ons Uitvaarthuys, nu kunnen we dingen organiseren voor iedereen in Noordwijkerhout en omgeving. Want wij zijn meer dan alleen maar de uitvaart verzorgen, ook daarna willen wij er zijn voor de nabestaanden.

Voor wie?
Voor iedereen jong, oud man of vrouw iedereen die met rouw te maken heeft. Maar de ervaring heeft geleerd dat het minimaal een half jaar na het verlies tussen moet zitten. Eerder kan het nog moeilijk zijn de realiteit van het gebeurde onder ogen te zien.

Welk geloof of wat voor achtergrond iemand heeft, is niet van belang. Ook niet als de uitvaart door een ander is verzorgt. Iedereen is welkom.

Wat kan je verwachten.
Het wordt een plek waar je in ontmoeting en gesprek je ervaringen kunt delen. In de periode van rouwen komen mensen vaak dezelfde thema’s tegen. Voorbeelden: hoe ga ik om met mijn omgeving of werk.

U kunt last hebben van schuldgevoelens: had ik het maar anders gedaan. Gevoelens van boosheid, angst, zelfverwijt. Wanneer je deze gevoelens kunt delen met anderen die soortgelijke ervaringen hebben, kan dat troostend of helpend zijn of herkenning geven

Daarom starten we een herinnerings-groep, waar mensen elkaar kunnen ontmoeting, ervaringen delen en misschien elkaar weer wat op weg kunt helpen.

Na aanmelding volgt een persoonlijk gesprek bij de deelnemers thuis waar ze kennis kunnen maken met Penny Mens en Nel van Doorn deze dames hebben in het verleden al meer groepen begeleid. De groep zal bestaan uit 8-10 deelnemers.

Plaats van samenkomst: het Uitvaarthuys aan de Dorpsstraat 31 Noordwijkerhout. Startdatum: maandag 7 november, van 14.30 – 16.30 uur de middagen zullen in overleg gaan met de deelnemers. Het zal om de week zijn, in totaal 6 samenkomsten.

Aanmelden kan per telefoon of mail er zijn geen kosten aan verbonden: tel 0252376942 of mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Els Görtemöller en Anneke Beunder van Het Uitvaarthuys Noordwijkerhout.