Datum: 02-06-2023 - 21:21
06
okt
'16

Martijn Bilars neemt afscheid als voorzitter van St. Hirado-Noordwijkerhout, leerlingen TCL bereiden zich voor op reis naar Japan. (foto's)

In het kader van de stedenband Hirado-Noordwijkerhout gaat op 13 oktober een delegatie van 12 leerlingen en docenten naar Hirado Japan. Deze uitwisseling bevorderd al een aantal jaren de vriendschapsband tussen de inwoners van de gemeente Hirado en de...

gemeente Noordwijkerhout. Deze uitwisseling wordt georganiseerd door de Stichting Hirado-Noordwijkerhout en het Teylingen college Leeuwenhorst.

Afscheid Martijn Bilars:
Martijn Bilars heeft in september zijn voorzittersfunctie van de stichting neergelegd. Martijn Bilars is altijd de motor geweest achter de uitwisseling met Hirado. Dit begon met de voetbaluitwisseling met VVSB en hij heeft aan de wieg gestaan bij de vorming en uitbreiding van de stedenband met Hirado.

Zijn grote kracht was om mensen te betrekken bij de stedenband zowel aan de Japanse als aan de Nederlandse kant. Vele jeugdvoetballers en leerlingen van het Teylingen College zijn mede onder zijn begeleiding naar Hirado geweest en hebben daar een onvergetelijke ervaring opgedaan.

Ook achter de schermen heeft hij zijn steentje bijgedragen met het realiseren van de Hirado tulp en meerdere ontvangsten van Japanse delegaties in de Bollenstreek. De stichting dankt Martijn voor zijn inzet in alle jaren en wenst hem veel succes bij zijn functie van wethouder in Noordwijkerhout.

Leerlingen bereiden zich voor op vertrek naar Hirado Japan.

De leerlingen volgen in Hirado een uitgebreid programma op de 3 scholen en verblijven daar in gastgezinnen. Het programma wordt gekenmerkt door samenwerking, educatie en de culturele uitwisseling. Tijdens het verblijf daar wordt ook een nationale presentatie gegeven.

De leerlingen hebben dit vormgegeven in een presentatie van Hollandse gebruiken, spelletjes en activiteiten. Op een ludieke wijze worden de verschillende “Hollandse” gebruiken toegelicht. De generale repetitie vond afgelopen week plaats op het Teylingen College Leeuwenhorst in aanwezigheid van de ouders van de leerlingen.

De leerlingen van Leeuwenhorst vinden het leuk en belangrijk om u in de komende weken verslag te doen van deze bijzondere uitwisseling. U zult dan ook regelmatig het dagboekverslag vinden in Blik op Noordwijkerhout.

Tekst en foto's Stichting Stedenband Hirado.