04
okt
'16

'Onthou je dag!' een nieuw boek over Noordwijkerhout en De Zilk.

15 oktober 2016 word er een nieuw boek gepresenteerd, deze keer gaat het over de jacht in en om Noordwijkerhout en de Zilk. De volgende onderwerpen worden behandeld, de Jachtheren, Jachtopzichters, Jagers, Drijvers, Stropers en Poeliers, door: Peter van den Burg...

De titel van het boek is (Onthou je dag!) Dit is een term die een jachtopzichter zei als hij een stroper op heterdaad betrapt, dit is al een zeer oude uitspraak. Het boek telt 246 pagina's en is rijk geïllustreerd met foto's en oude kranten berichten en staat vol met verhalen over de jacht en de stroperij.

Noordwijkerhout stond in de vorige eeuwen bekend als een stropers dorp, als er een stroper voor de rechter stond en hij kwam uit Noordwijkerhout dan kreeg hij zeker een straf van die rechter.

Dit boek is voor ieder een aanrader als je Noordwijkerhouter bent of uit de Zilk komt, Peter van den Burg is uitgegaan van de Noordwijkerhouters en de Zilkers die met de jacht te maken hadden, ook de opzichters die in een andere gemeente opzichter waren.

Het boek word gepresenteerd en verkocht bij NoVaTo. Het eerste boek word uitgereikt 15 oktober om 13 00 uur aan de Burgemeester Gerrit Goedhart een opzichter en aan een jager, ben je met de jacht verbonden door jagen en drijven of poelier dan ben je welkom bij deze uitreiking.

Aansluitend daarop word vanaf 14.00 uur het boek voor de verkoop aangeboden voor de prijs van € 35,-. Het adres van NoVaTo is Hoogstraat 58a te Noordwijkerhout en de openingstijden zijn woensdagmiddag en zaterdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur.

Tekst en foto's Peter van den Burg.
Foto 1-boek, foto 2-Arie en Jan vd Burg, foto 3-de heer Rietvink.