Datum: 04-12-2021 - 23:01
03
okt
'16

Feestelijke opening nieuwe jeugdbibliotheek in De Zilk. (foto's)

Op maandag 3 oktober is de nieuwe jeugdbibliotheek in De Zilk feestelijk geopend door de directeur van de bibliotheek Hans Portengen en wethouder Bert Gotink. De jeugdbibliotheek is gevestigd in het gebouw van Basisschool De Egelantier en Kinderopvang De Palmboom aan de...

Hafkenscheidtlaan 2 in De Zilk. De feestelijke opening was om 15.00 uur op het schoolplein van De Egelantier, in het bijzijn van alle leerlingen en belangstellenden. Wethouder Gotink had de eer om het lint te mogen doorknippen en daarna konden de Zilkers een kijkje nemen in hun nieuwe jeugdbibliotheek.

In verband met de opening vond al eerder op de dag voor de kinderen op school een besloten activiteitenprogramma plaats. Er was een poppenkastvoorstelling van Fritsie Duikelaar en een tweetal lezingen van kinderboekenschrijver Arend van Dam.

Lezen is belangrijk:
Kinderen die van jongs af aan lezen en worden voorgelezen, doen het aantoonbaar beter op school. Zij vergroten zo hun kansen in de maatschappij voor de rest van hun leven. En lezen is ook leuk, het voedt je verbeelding en vergroot je wereld.

De bibliotheek is gericht op kinderen van 0 tot 12 jaar. De kinderen van de Palmboom en De Egelantier kunnen onder begeleiding van een leerkracht tijdens schooltijd gebruik maken van de bibliotheek.

Buiten schooltijden is de bibliotheek op woensdag en vrijdag geopend tussen 12:00 en 16:00 uur. Dan zijn ook jongeren en volwassenen van harte welkom. Zij kunnen boeken reserveren en in de jeugdbibliotheek afhalen en inleveren.

Lid worden?
Een abonnement voor kinderen tot en met 15 jaar is gratis. Alle kinderen die zich voor 1 oktober als nieuw lid aanmelden, kunnen hun lidmaatschapspas tijdens de feestelijke opening ophalen.

Nieuwe leden die ouder zijn dan 15 jaar ontvangen bij hun aanmelding voor 1 oktober gratis het BIEB-magazine cadeau met vele interessante tips & trucs over voorlezen, de leukste kinderboeken, mediawijsheid en nog veel meer.

Onze medewerkers Jeanette Waasdorp en Petra Ultee, ook werkzaam in onze vestiging in Noordwijkerhout, staan tijdens de openingstijden klaar om u en uw kinderen te helpen.

Foto's BON.