Datum: 09-08-2020 - 13:58
02
okt
'16

Elan winnaar Korenslag Bollenstreek 2016. (foto's)

Koor Elan uit Noordwijkerhout heeft de strijd om de titel Winnaar Korenslag Bollenstreek 2016 gewonnen met maar liefst 6 punten voorsprong op popkoor Harlem Nocturne uit Haarlem. De spanning was om te snijden zaterdagavond in de theaterzaal van de Schelft, want het organiserende...

Popkoor Bloom had 3 aan elkaar gewaagde koren in huis gehaald. En alle deelnemers waren vastberaden met de trofee naar huis te gaan. Elan kwam uiteindelijk als sterkste uit de bus. De vertolking van Elan’s openingsnummer “Tschotsholoza”, een traditioneel Zuid Afrikaans vrijheidslied, zette de toon.

De overvolle zaal luisterde vervolgens ademloos naar de prachtige vertolking van o.a. “Omarm me” (Bløf) en “Someone Like You” (Adele). Tweede prijs winnaar Harlem Nocturne overtuigde de 5 koppige jury o.a. met hun vertolking van “Hoe” (Nielson en miss Montreal), een “Namenmedley” (arr G Bremer) en uitsmijter “Don’t leave me this way” (Thelma Houston).

Zanggroep Voices uit IJmuiden eindigde, met 1,5 punt verschil op Harlem Nocturne, op de derde plaats. Zij wisten het publiek te imponeren met hun uitvoering van o.a. “I gotta feeling” (Black Eyed peas) en “Ain't no mountain high enough” (M Gaye & T Terrel).

Natuurlijk kon een optreden van Popkoor Bloom niet ontbreken. Maar liefst 5 nieuwe liedjes gingen in première. Het betrof Bloom’s eerste optreden onder leiding van hun nieuwe dirigent Tim Quak, die sinds februari 2016 het dirigentschap op zich genomen heeft. Bloom maakte indruk met de a capella uitvoering van “Somebody That I Used to Know” (Pentatonix) en “Oceaan” (Racoon).

Speciale gast van de avond was Vocaal dubbelkwartet Cigale uit Velsen. Cigale amuseerde en imponeerde de toeschouwers met hun vocale kunsten en wisselend repertoire. Opvallend was de uitvoering van “What ever happened (lelijkemensendag)” van Ivo de Wijs, welke met veel humor en expressie werd neergezet.

De avond werd op fantastische wijze gepresenteerd en in goede banen geleidt door Jack Wijnands. Na de prijsuitreiking werd het evenement afgesloten met een bruisende afterparty, mmv DJ Richard Vink, waarbij door alle deelnemers en het publiek tot in de kleine uurtjes gedanst werd.

 

Popkoor Bloom kan terugkijken op een zeer geslaagde achtste editie van Korenslag Bollenstreek.

Tekst Popkoor Bloom. 

Foto's optreden Cigale en prijsuitreiking BON.