Datum: 21-09-2019 - 21:13
30
sep
'16

Jeugdgemeenteraad zoekt projecten die een financiële bijdrage kunnen gebruiken.

Verenigingen en inwoners opgelet! De nieuw opgerichte jeugdgemeenteraad zoekt naar projecten van max. € 1000,-. Verenigingen, maatschappelijke organisaties en ook inwoners die een leuk project bedenken met een maatschappelijk doel, kunnen zich tot 14 oktober melden bij de gemeente...

Op 29 september heeft de gemeenteraad van Noordwijkerhout ingestemd met het beschikbaar stellen van een budget van 1.000 euro voor de jeugdgemeenteraad.

De leerlingen van groep 8 van de basisscholen in Noordwijkerhout en De Zilk mogen dit najaar nader kennis maken met de lokale politiek, en ze mogen het budget beschikbaar stellen aan projecten binnen onze gemeentegrenzen.

Heeft u een leuk initiatief waarvoor u graag een financiële bijdrage voor zou willen krijgen? Stel dan een projectvoorstel op en stuur deze voor 14 oktober naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Het projectvoorstel moet aan een aantal voorwaarden voldoen.  Allereerst dient het project ten goede komen aan de lokale maatschappij. De financiële bijdrage van de jeugdgemeenteraad voor het project bedraagt maximaal 1.000 euro (minder mag ook, dan kunnen andere projecten ook een financiële bijdrage ontvangen).

De vereniging is zelf verantwoordelijk voor de uitvoering van het project. Tenslotte dient op maximaal 1 A4 te worden omschreven om welke vereniging het gaat, een korte omschrijving van de wensen en een overzicht van de verwachte kosten.

Het doel van de jeugdgemeenteraad is om jongeren te laten ervaren hoe het is om raadslid te zijn. Zij gaan met elkaar in debat in de echte raadzaal. Raadsleden van de gemeente Noordwijkerhout zijn daarbij hun coach.

De jeugdraadsleden besluiten in deze vergadering over een ‘echt’ voorstel, waar de gemeenteraad een echt budget voor beschikbaar stelt. De jeugdgemeenteraad maakt uiteindelijk een keuze tussen de projecten. De leerlingen kunnen zo zelf ervaren hoe de politiek werkt en dat je maar één keer je geld kan uitgeven.

De jeugdgemeenteraad wordt op de scholen voorbereid. De gemeenteraad ondersteunt met twee gastlessen in de klas. Hiervoor zijn presentaties gemaakt. Elke klas wordt uitgenodigd voor een bezoek aan het gemeentehuis.  In de raadszaal wordt een commissievergadering nagespeeld, zodat elke leerling een keer de kans krijgt aan de knoppen te zitten.

Twijfel niet als u een interessant of creatief voorstel heeft! Stuur het gewoon in. Voorstellen voor projecten stuurt u vóór 14 oktober naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Als u geen internet heeft, kunt u natuurlijk ook een brief sturen aan Kindergemeenteraad Noordwijkerhout, t.a.v. griffie, Postbus 13, 2210 AA Noordwijkerhout.

Wilt u meer weten? Neemt u dan contact op met de griffie via  0252343 831 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Tekst Gemeente Noordwijkerhout.