Datum: 25-10-2021 - 06:42
30
sep
'16

Wethouder Martijn Bilars en gemeenteraadslid Hans Knapp beëdigd. (foto's)

Het echte vergaderen in de gemeenteraadsvergadering van donderdagavond werd eigenlijk al na een half uurtje afgehamerd en daar kunnen we u dan ook niet veel over melden. Maar daar stonden een drietal niet alle daagse gebeurtenissen tegenover. Als eerste werd...

de heer Jan van der Kroft officieel benoemd tot burgerraadslid namens NZLokaal, als opvolger van Lisette van der Vossen. Hij wordt lid van de commissie BAM, plaatsvervangend lid in de commissie RenW en tot plaatsvervangend lid in de commissie SAM.

 

Vervolgens stond het al op afgelopen dinsdag aangekondigde vertrek van wethouder Knapp op de agenda. Na bijna zes jaar wethouderschap houdt hij om persoonlijke redenen deze functie voor gezien en wil hij graag verder gaan als gemeenteraadslid.

De gemeenteraad aanvaarde op deze avond zijn vertrek en kreeg de oud-wethouder lovende woorden, een hartelijk dank je wel en presentjes van burgemeester Goedhart, de politiek-nestor van de gemeenteraad Leon Floor en van wethouder Henri de Jong. De lovende woorden kunt u terugluisteren en bekijken via de webcast, klik hier bij punt 11.

De gemeenteraad ging daarna unaniem akkoord met de benoeming van Martijn Bilars, de huidige fractievoorzitter van de VVD en al 10 jaar lid van de gemeenteraad, als de nieuwe wethouder voor Noordwijkerhout en opvolger van nu oud-wethouder Knapp. Klik hier voor zijn benoeming bij punt 12.

Door de benoeming van de nieuwe wethouder Bilars ontstond er een vacature in de gemeenteraad en deze werd gelijk ingevuld door de heer Hans Knapp, die volgens de kieswet als eerste in aanmerking kwam en dat zelf ook al eerder had aangegeven deze functie te ambiëren.

Foto's BON