Datum: 01-07-2022 - 00:38
29
sep
'16

Leuke promotie voor Noordwijkerhout en de Bollenstreek in De Telegraaf. (foto's)

Op initiatief van de KAVB is vanmorgen ter promotie van de start van het bollenseizoen, een leuk artikel verschenen in de landelijke krant van de Telegraaf. Rik Pennings van  P. Pennings Bloembollenbedrijf, staat samen met zijn twee dochters, voor een foto achterop de plantmachine....

Een mooie promotie voor het bollenvak van Rik Pennings en natuurlijk ook voor de Bollenstreek en ons eigen Noordwijkerhout.

Promo tekst:
Miljoenen narcissenbollen gaan machinaal de grond in bij Rik Pennings op de Herenweg in Noordwijkerhout. Pennings is een van de eerste kwekers in de Bollenstreek die start met planten. Narcissen zijn traditioneel de eerste bloembollen die in de herfst de grond in gaan. Het plantseizoen van lentebloeiers als narcissen, hyacinten en tulpen loopt tot december.

De Nederlandse narcissen worden wereldwijd geëxporteerd. Antarctica is het enige continent waar ze niet naar toe gaan. Pennings is gespecialiseerd in narcissen en teelt zo’n 100 verschillende soorten. De narcissenteelt in Nederland, in totaal 1.500 hectare, concentreert zich rond Lisse en de kop van Noord-Holland.

Elk voorjaar trekken de bloeiende bollenvelden honderdduizenden buitenlandse toeristen. Dit najaar wordt in Nederland ruim 15.000 hectare met bloembollen beplant.

Op de krantenfoto:
De eerste dag van het plantseizoen is altijd een bijzonder moment. Voor schooltijd nemen dochters Mila (4) en Jente (7) daarom een kijkje bij de werkzaamheden op het veld.

Diverse foto's PR.