28
sep
'16

Hennepkwekerij in woning ontmanteld. (update politie)

De politie heeft op dinsdagmorgen 27 september een hennepkwekerij ontmanteld in een woning op Absveen in de wijk Zeeburg. De hennepplanten waren al flink 'uit de kluiten gewassen'. De planten werden in beslag genomen en gelijk op straat in een vermaler vernietigd....

Update politiebericht 28 september:
Dinsdagmorgen 27 september is in een woning op Absveen in Noordwijkerhout een hennepkwekerij ontmanteld. Op dat moment stonden er 5 grote planten (2.40 m), de planten zijn in beslag genomen en direct vernietigd. De bewoner is aangehouden en na verhoor heengezonden.

Afpakken
De politie, het Openbaar Ministerie en de Belastingdienst werken nauw samen om henneptelers te raken op een plek die pijn doet: in de portemonnee. Door deze aanpak hebben verdachten geen profijt van hun daden en wordt duidelijk gemaakt dat misdaad niet loont.

Het afpakken van crimineel geld draagt daarmee bij aan herstel van het rechtsgevoel in de maatschappij. Verdachten van georganiseerde hennepteelt kunnen hun omgeving niet langer imponeren met bijvoorbeeld exclusieve sieraden of dure auto’s, die zijn betaald met oneerlijk verkregen vermogen.

De autoriteiten zullen per zaak bekijken op welke wijze crimineel vermogen het meest efficiënt kan worden afgepakt. Dat kan onder meer door de rechter hennepgeld verbeurd te laten verklaren of door een ontnemingszaak te starten. Het maakt uiteindelijk niet uit hoe het criminele geld wordt afgepakt, áls het maar wordt afgepakt.

Foto's PR.