Datum: 17-10-2021 - 02:19
27
sep
'16

Vrijetijdsorkest St.Jeanne d’Arc bestaat 10 jaar.

Het is dit jaar precies 10 jaar geleden dat het vrijetijdsorkest van muziekvereniging St. Jeanne d’Arc is opgericht. Ter gelegenheid daarvan geeft het orkest op zondag 2 oktober een jubileumconcert. Het concert vindt plaats in de Theaterzaal van De Schelft en begint om 15.00 uur...

In 2005 heeft Kees Romijn aan het bestuur van St. Jeanne d’Arc het voorstel gedaan om een seniorenorkest op te richten. Theo Duivenvoorde en Henk de Bruin hebben dat initiatief opgepakt en verder vorm gegeven. Theo herinnert zich nog goed dat het best wel moeite kostte om leden voor het nieuwe orkest te werven.

”Er moeten minstens 16 leden zijn anders beginnen we er niet aan” zo geeft hij de ambitie van toen weer. Er werd een regiobrede wervingscampagne opgezet. Ook het vinden van een dirigent viel niet mee. Na bijna een jaar van voorbereiding ging het orkest in februari 2016 met 24 leden van start.

Onder de bezielende leiding van dirigent Sjef Weijers met veel inzet en enthousiasme gerepeteerd. Een groot deel van de muzikanten vond de naam seniorenorkest niet passend, want lid zijn of worden is niet aan leeftijd gebonden. Daarom is gekozen voor de naam vrijetijdsorkest. Gemakshalve soms aangeduid als VTO.

Op 1 oktober 2006 vond onder grote belangstelling het eerste concert van het vrijetijdsorkest plaats. Nu zijn we 10 jaar verder. Het orkest is inmiddels uitgegroeid tot zo’n 40 leden. In 2014 heeft dirigent Sjef Weijers afscheid genomen. Zijn vervanger is Dominic Sierat.

Samen met hem heeft het vrijetijdsorkest een jubileumprogramma ingestudeerd met als thema Walt Disney. Bekende melodieën uit Disneyfilms zullen de revue passeren. Het sprookje Rapunzel zal verteld worden onder muzikale begeleiding en… jawel de allerkleinste majorettes, de minirettes, illustreren enkele melodieën met een dans!

Wij nodigen u van harte uit om dit concert op 2 oktober 2016 in De Schelft bij te wonen. Toegangskaarten zijn gratis af te halen bij de VVV in Noordwijkerhout en bij De Parade, het clubgebouw van St. Jeanne d’Arc.

De VVV is gehuisvest op dorpsstraat 8 en is geopend van maandag t/m zaterdag van 10:00 uur tot 17:00 uur. De Parade bevindt zich op de Van der Weijdenlaan 2A en is geopend van maandag t/m vrijdag van 19:30 uur tot 21:30 uur.

Tekst en foto's St. Jeanne D'arc.
Foto 1: Eerste concert vrijetijdsorkest 1 oktober 2006.