Datum: 06-07-2020 - 10:10
27
sep
'16

Keietoeters winnen 11e Blaasfestijn in Helmond (foto's)

Op zondag 25 september vond de 11e editie van het Blaasfestijn Centrum Helmond plaats. Dit festijn speelt zich af in de gezellige binnenstad van Helmond. Tussen 12.00 uur en 18.00 uur waren maar liefst 17 kapellen meerdere malen te zien en te horen op verschillende podia...

In alle vroegte vertrok een volle bus met Keietoeters en Keiebijters vanuit Noordwijkerhout naar Helmond. Carnavalsvereniging de Keiebijters ontleent zijn naam aan de gelijknamige carnavalsvereniging uit het Brabantse dorp. Er wordt gestreden om twee Gouwen Hellemonders.

Eén trofee gaat mee met de kapel die de meest muzikale herinnering achterlaat bij het Helmondse publiek en één trofee gaat naar de beste leutkapel. Nadat op verschillende plekken in het centrum door alle deelnemers was opgetreden, verzamelden uiteindelijk iedereen zich op de Grote Markt aan het water voor de prijsuitreiking.

Tot grote vreugde van alle mensen uit Noordwijkerhout werden De Keietoeters bekend gemaakt als de winnaar van de beste Leut kapel, met ook veel complimenten van de jury voor de uitstekende muzikaliteit van de Keietoeters.

Na de bekendmaking van de prijzen werd het podium vrijgegeven aan de Keietoeters. In een prachtig laatste optreden werd de Markt omgetoverd tot een groot carnavalsplein waar enthousiast een laatste polonaise werd ingezet.

 

Daarna werden Keietoeters en fans weer richting bus gedirigeerd en werd de thuisreis aanvaard. In de bus terug naar Noordwijkerhout kon iedereen nog in stilte nagenieten en kon men terugkijken op een prachtige dag.

Foto's PR.