Datum: 05-07-2020 - 09:24
26
sep
'16

Het eerste Open Podium in de Duinpan met 5 super bands. (foto's)

Afgelopen zaterdag was het zo ver, het 1e Open Podium in Trefcentrum De Duinpan in De Zilk. Maanden geleden werden oproepen geplaatst in de kranten en via affiches om je aan te melden met je band. Alle soorten bands waren welkom maar er was maar plaats voor 5 bands...

De vijf bands:
De jonge Rockband Downstairs uit Hillegom zette een perfect stukje rock neer met o.a. de Guns ’n Roses versie van ‘Knocking on heavens’ door. De dames van Overstekend Wild waren van een heel ander kaliber. Zij brachten een driestemmig repertoire variërend van Hollandse luisterliedjes tot folk muziek. Heel eenvoudig opgezet met alleen gitaarbegeleiding.

Meteen bij de eerste tonen van the Netz vlogen de aanwezigen op om te dansen op de 60er en 70er jaren muziek, die stond als een klok. Daarna werd het podium ingericht voor de 6-koppige band Cover the Cage. Binnen de kortste keren maakten zij er een feest van. De ene song liep vlekkeloos over in het volgende hit nummer uit de jaren ‘80 en ’90. Het enthousiasme spatte er van af.

Als hekkensluiter van de avond, Quite Simple. De in de Bollenstreek bekende coverband met een hele eigen stijl en een eigen koper sectie. Ook hier gingen de voetjes van de vloer.

Het publiek
Alles bij elkaar een fantastische muzikale avond, waar helaas maar heel weinig mensen van hebben genoten. Lag het aan de datum, aan de andere festiviteiten in de omgeving, misschien wel aan de naam van het evenement of is De Zilk te klein om een dergelijke avond te organiseren. Niemand die het met zekerheid kan zeggen. Een ding is zeker, aan het enthousiasme van de bands heeft het zeker niet gelegen.

 

Tekst en foto's Foto’s door M. Oudshoorn.