Datum: 26-02-2020 - 11:09
24
sep
'16

15-jarig jubileum van Shantykoor ’t Bollenhart.

Shantykoor ’t Bollenhart bestaat in november 2016 alweer 15 jaar. Dat het in 2001 spontaan opgerichte koor in Noordwijkerhout met open armen is ontvangen, blijkt wel uit het feit dat het koor inmiddels 58 leden telt en meer dan 475 optredens heeft verzorgd. Ook zijn inmiddels...

3 cd’s uitgebracht waar nog steeds veel belangstelling voor is. Het koor treedt veel op in de regio maar ook ver daarbuiten waaronder 2 keer op festivals in Duitsland. De optredens zijn vaak bij bruiloften en verjaardagen maar ook op festivals of voor verzorgingstehuizen.

Jaarlijks wordt op de derde zaterdag in augustus in het dorp een Shantyfestival georganiseerd, waar meestal 8 koren aan deelnemen. Bij de deelnemende koren is de regio altijd goed vertegenwoordigd maar ook van ver daarbuiten komen koren graag optreden in Noordwijkerhout.

Dat het festival enorm is aangeslagen bij de bevolking en de badgasten blijkt wel uit de grote publieke  belangstelling. Of zoals vaak wordt gehoord ”In het centrum - rond de Witte Kerk - kun je over de hoofden lopen”.

De organisatie van het festival wordt dan ook door maar liefst 64 sponsoren mogelijk gemaakt. Daarnaast wordt het koor sinds 2012 financieel ondersteund door “De Vrienden van Shantykoor ’t Bollenhart”.

Bijzonder is ook het kerstprogramma van het koor in de maand december, met als hoogtepunt het optreden tijdens de mis op tweede kerstdag in een overvolle St. Jozefkerk te Noordwijkerhout.

Natuurlijk wil Shantykoor ’t Bollenhart het 15-jarig jubileum niet ongemerkt voorbij laten gaan. Daarom wordt op zaterdag 8 oktober een jubileumconcert gegeven in de 100-jarige St. Jozefkerk te Noordwijkerhout. Voor ’t Bollenhart een zeer vertrouwde plek om een jubileum te vieren.

De kerk is vanaf 19.00 uur open. De aanvang van het concert is om 20.00 uur. De entree en de koffie of thee (met cake) in de pauze zijn gratis. Er wordt gecollecteerd ter ondersteuning van KiKa. Voor nadere informatie kunt u altijd onze website www.shantykoorbollenhart.nl raadplegen!

Tekst en foto Shantykoor 't Bollenhart.