Datum: 09-07-2020 - 20:37
21
sep
'16

Ontmoetingscentrum Dementie (OCD) Topaz Munnekeweij viert 200e dagdeel.

Op 16 mei 2013 werd het Ontmoetingscentrum Dementie (OCD) in Munnekeweij, door toenmalig wethouder Bas de Haas officieel geopend. Er is destijds gestart met een openstelling van 53 dagdelen, nu drie en half jaar later is men al 200 dagdelen per jaar geopend. Het OCD voorziet...

duidelijk in een grote behoefte want per dagdeel (ochtend of middag) nemen gemiddeld 20 mensen uit Noordwijkerhout, maar ook van daarbuiten, deel aan de activiteiten.

Om het feit te vieren dat men de openstelling van het 200e dagdeel heeft bereikt, werden afgelopen dinsdagmiddag de aanwezige bezoekers getrakteerd op gebak. De overheerlijke taart werd aangesneden door de heer Van 't Hof een nieuwe bezoeker van het ontmoetingscentrum.

Het Ontmoetingscentrum Dementie (OCD):

Het ontmoetingscentrum van Topaz Munnekeweij biedt ondersteuning en begeleiding die erop gericht is dat mensen met dementie (jong en oud) en mensen met chronische lichamelijke klachten, zolang mogelijk thuis kunnen blijven wonen. Gedurende de dag worden er verschillende activiteiten en therapie aangeboden, deze zijn gericht op het behoud van de vaardigheden van de cliënt.

Topaz Munnekeweij organiseert activiteiten zoals bewegen, geheugentraining, bingo, lichamelijke verzorging en kook- en bakactiviteten. Het ontmoetingscentrum biedt ook ondersteuning aan mantelzorger(s). In het ontmoetingscentrum kunnen zij ervaringen en informatie delen over de zorg voor iemand met dementie. De openingstijden zijn van maandag t/m vrijdag van 10.00-16.00 uur.

 

Meer informatie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Danielle Loos, Teammanager AB, OCD en Topaz Thuis of Dorry Janssen, Programma coördinator OCD telefoon 0252 375 544. U kunt ook kijken op de website: www.topaz.nl/ontmoetingscentrumdementie.

Foto's BON.