Datum: 11-08-2020 - 03:07
17
sep
'16

Feestelijke opening nieuwe jeugdbibliotheek in De Zilk.

Op maandag 3 oktober 2016 heten wij iedereen van harte welkom tijdens de opening van onze nieuwe jeugdbibliotheek in De Zilk. Deze wordt gevestigd in het gebouw van Basisschool De Egelantier en Kinderopvang De Palmboom aan de Hafkenscheidtlaan 2, 2191 BP in De Zilk...

Tijdens de feestelijke opening op 3 oktober vindt overdag voor alle kinderen een besloten activiteitenprogramma plaats. Hieronder vallen een poppenkastvoorstelling van Fritsie Duikelaar en een tweetal lezingen van kinderboekenschrijver Arend van Dam.

De officiële openingshandeling wordt op het schoolplein om 15.00 uur verricht door de directeur van de bibliotheek Hans Portengen en wethouder Bert Gotink. Alle leerlingen van De Egelantier zullen hierbij aanwezig zijn. Ouders en overige belangstellenden zijn hiervoor ook van harte uitgenodigd.

Lezen is belangrijk: kinderen die van jongs af aan lezen en worden voorgelezen, doen het aantoonbaar beter op school. Zij vergroten zo hun kansen in de maatschappij voor de rest van hun leven. En lezen is ook leuk, het voedt je verbeelding en vergroot je wereld.

De bibliotheek is gericht op kinderen van 0 tot 12 jaar. De kinderen van de Palmboom en De Egelantier kunnen onder begeleiding van een leerkracht tijdens schooltijd gebruik maken van de bibliotheek.

Buiten schooltijden is de bibliotheek op woensdag en vrijdag geopend tussen 12:00 en 16:00 uur. Dan zijn ook jongeren en volwassenen van harte welkom. Zij kunnen boeken reserveren en in de jeugdbibliotheek afhalen en inleveren.

Lid worden?
Een abonnement voor kinderen tot en met 15 jaar is gratis. Alle kinderen die zich voor 1 oktober als nieuw lid aanmelden, kunnen hun lidmaatschapspas tijdens de feestelijke opening ophalen.

Nieuwe leden die ouder zijn dan 15 jaar ontvangen bij hun aanmelding voor 1 oktober gratis het BIEB-magazine cadeau met vele interessante tips & trucs over voorlezen, de leukste kinderboeken, mediawijsheid en nog veel meer.

Onze medewerkers Jeanette Waasdorp en Petra Ultee, ook werkzaam in onze vestiging in Noordwijkerhout, staan tijdens de openingstijden klaar om u en uw kinderen te helpen.

We kijken uit naar uw komst!

Wanneer: opening 3 oktober
Waar: Hafkenscheidtlaan 2, 2191 BP in De Zilk
Voor meer informatie: bibliotheekbollenstreek.nl/dezilk