Datum: 02-10-2023 - 06:18
13
sep
'16

Klankbordgroep en college kiezen voor Victoriberg zonder vrijliggend fietspad.

De Victoriberg verbindt de Herenweg met de rotonde Gooweg. Zoals vastgelegd in het Gemeentelijk Verkeers- en Vervoerplan 2012-2022 wil de gemeente er een comfortabele fietsroute maken en de weg duurzaam veilig inrichten. Dit wil de gemeente combineren met het...

geplande groot onderhoud aan de weg in 2017. 

Bewonersbijeenkomst
In 2015 is gestart met onderzoek naar de knelpunten, zijn er metingen verricht en zijn mogelijk oplossingen geschetst. Tijdens een bewonersbijeenkomst op 18 juni 2015 (zie foto's in de fotogalerij) is hierover informatie verstrekt. Er zijn 5 ontwerpsuggesties gepresenteerd en bewoners konden tijdens werksessies hun op- en aanmerkingen naar voren brengen.

Vervolgens konden bewoners zich aanmelden voor een klankbordgroep om alle bewoners van de Victoriberg (tussen Kerkeland en de rotonde Schulpweg), Dorpsstraat (tussen Kerkeland en de Victoriberg) en de Simon Emtinckstraat te vertegenwoordigen. Deze klankbordgroep is inmiddels meerdere malen bij elkaar geweest. 

Wel/geen fietspad
In samenwerking met de gemeente heeft de klankbordgroep 2 varianten uitgewerkt. Een ontwerp met een vrijliggend fietspad op het deel van de Victoriberg tussen de Dorpsstraat en de rotonde Schulpweg en een ontwerp zonder een fietspad.

Alle voor- en nadelen van wel/geen fietspad zijn tijdens de klankbordgroepbijeenkomsten nadrukkelijk ter sprake geweest. De klankbordgroep heeft de variant zonder fietspad verder uitgewerkt.  

Uitwerken ontwerp
Het ontwerp zonder fietspad is voorgelegd aan het college. Het college heeft zijn goedkeuring gegeven aan het uitwerken van dat ontwerp, waaronder het kruispunt Kerkeland/Victoriberg, de ligging van de parkeervakken (uitgangspunt daarbij is dat er geen parkeervakken vervallen) en de brug over de Guldemondsloot. Dit ontwerp wordt weer besproken met de klankbordgroep.

Vervolg
Zoals de planning er nu uitziet, organiseert de gemeente in oktober een informatieavond in het gemeentehuis, zodat u het ontwerp kunt inzien. Daarna wordt het ontwerp besteksgereed gemaakt. Naar verwachting vindt de uitvoering volgend jaar na de zomervakantie plaats.  

Meer informatie

Voor nadere inlichtingen kunt u contact opnemen met de projectleider Axel Noest, tel. 0252 343 737 of via e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . » Informatie over fietspad Victoriberg.

 

Tekst Gemeente Noordwijkerhout.


Foto's informatieavond BON.