Datum: 09-08-2020 - 13:20
15
sep
'16

Spannende wedstrijd en verrassende act tijdens Korenslag Bollenstreek.

De 8e editie van Korenslag Bollenstreek, georganiseerd door Popkoor Bloom uit Noordwijkerhout, beloofd, traditiegetrouw, weer spannend te worden. Dit jaar bevat de avond voor de deelnemende koren een verrassende wending en voor de toeschouwers meer entertainment...

dan ooit te voren.

Een van de vier wedstrijdkoren heeft vorige week noodgedwongen van deelname moeten afzien. Voor een vervangend koor is dan de tijd te kort om zich op een dergelijke belangrijke wedstrijd voor te bereiden. Daarom zijn er dit jaar drie koren, in plaats van vier, die met elkaar de strijd aangaan om de titel “Winnaar Korenslag Bollenstreek”.

Allen van hoogstaand niveau en zeer aan elkaar gewaagd. De deelnemers zijn Koor Elan uit Noordwijkerhout, Popkoor Harlem Nocturne uit Haarlem en Zangroep Voices uit IJmuiden. De koren zijn maanden geleden al begonnen te repeteren op het Korenslag repertoire en zijn vastberaden de titel in de wacht te slepen.

Ter vervanging van het vierde koor verzorgt A Capella Kwintet Brothers-4-Tune een gastoptreden. Zij tonen een compilatie van hun semi-proffesionele show, welke is doorspekt met humor en herkenbaarheid. Een lust voor het oor én het oog en een bron van inspiratie voor de deelnemers.

Natuurlijk treedt Bloom zelf ook op. Ondanks dat Bloom niet meedoet aan de wedstrijd, is het voor hen dit jaar extra spannend omdat dit het eerste openbare optreden is met hun nieuwe dirigent, Tim Quak. In de korte tijd dat Tim met Bloom samenwerkt heeft het koor al vijf nieuwe liedjes ingestudeerd, waarvan één een door Tim gearrangeerd conservatorium eindexamenstuk met een hoge moeilijkheidsgraad.

Nadat rond de klok van 23.30 uur de uitslag bekend is gemaakt en het winnende koor nog een toegift heeft gegeven, is het tijd voor een bruisende afterparty voor koorleden en publiek met DJ Richard Vink.

Korenslag Bollenstreek vindt plaats op zaterdag 1 oktober in de theaterzaal van De Schelft, Maandagsewetering 202, 2211 WV Noordwijkerhout. Om 20.00 uur start het eerste koor haar optreden. De zaal is open vanaf 19.30 uur.

Entreekaarten kosten € 8,50 per stuk en zijn verkrijgbaar bij VVV Noordwijkerhout, Kapsalon Voluum, Havenstraat 11, Noordwijkerhout, 0252-377348 en via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Toegang is uitsluitend mogelijk op vertoon van de entreekaart.

 

Meer informatie over Korenslag Bollenstreek, de deelnemende koren, hun dirigenten, het repertoire en enige foto’s, is te vinden op www.korenslagbollenstreek.nl

Tekst en foto's Popkoor Bloom.