Datum: 05-07-2020 - 09:37
14
sep
'16

24 september Open Podium met een dijk van een bezetting in De Duinpan De Zilk.

Enkele maanden geleden plaatste Trefcentrum De Duinpan De Zilk een oproep voor jonge bands en muzikanten uit de Bollenstreek om zich aan te melden voor het Open Podium. Voorafgaand aan het Open Podium biedt De Duinpan een ruimte aan met een volledige geluidsinstallatie...

waar je je muzikale ‘skills’ kunt laten horen. De toegang is gratis. Kom gerust binnen om andere muzikanten of een band te ontmoeten die op zoek zijn naar een muzikant.

De kleine zaal is open vanaf 19.00 uur tot 20.30 uur. De deelnemende bands zijn niet allemaal ‘jonge’ bands, verwijzend naar de leeftijd van de bandleden, maar hebben zo hier en daar al hun sporen verdiend.

* Downstairs, een jonge rockband uit Hillegom.
* Overstekend Wild, drie vrolijke meiden met een breed repertoire.
* Cover the Cage, een groep losgeslagen studenten, die er een waar feest van maken.
* The Netz, een Brits-Nederlandse coverband met veel jaren ’60 muziek.
* Quite Simple, de in de Bollenstreek wijd en zijd bekende coverband.

De volgorde van optreden wordt op de avond zelf geloot en bekend gemaakt. Tussen de optredens van de bands door en na afloop van het Open Podium zal DJ Rino zijn plaatjes draaien. Rintje Hoogervorst begon als het buurjongetje met de draaitafel en twee speakertjes maar verzorgt inmiddels een volwaardige licht en geluidshow.

De presentatie van de avond ligt in handen van Bas van Splunter, student aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag, tamboer maître van Drumfanfare Altesa uit de Zilk en een bekende zanger/acteur van MUBO, waar hij o.a. een (hoofd)rol speelde in ‘The grand Tour’ , ‘Jesus Christ Superstar’ en ‘Jozef’. Een alleskunner en echt podiumbeest.

Gezien het enthousiasme van de bands belooft het een fantastische muzikale avond te worden. De Duinpan is open vanaf 19.00 uur, dan begint de speeddate. Het optreden van de eerste band begint om 20.30 uur. De grote zaal is open vanaf 20.00 uur. Toegang is gratis.

 

Tekst en foto's Trefcentrum De Duinpan.