Datum: 28-05-2023 - 05:54
11
sep
'16

Opening TaalLokaal Noordwijkerhout. (foto's)

Onder grote belangstelling is zaterdagmorgen TaalLokaal Noordwijkerhout officieel geopend. Maar liefst drie lintenknippers kwamen er aan te pas. Oprichtster Sanne Boswinkel sprak in haar openingswoord van een 'razendsnelle' groei van het lokaal. In februari begon zij met een...

handvol vrijwilligers en 10 pubers uit Syrië en Eritrea aan een taalavontuur dat nu is uitgemond in het TaalLokaal. Wekelijks zijn daar nu 80 vrijwilligers en nieuwkomers met taal aan het stoeien.

"Het duizelt me nog steeds, het is zo'n ongelofelijk leuk project. De nieuwe Noordwijkerhouters willen zó graag leren, zó graag weer ergens bij horen nadat ze alles zijn kwijtgeraakt, en het is hartverwarmend om te merken dat de 'oude' Noordwijkerhouters dolgraag hun steentje bijdragen aan de integratie.

Siebren Miedema, voorzitter van Stichting TaalLokaal, heeft er veel plezier in om de wereld te vertellen over de Stichting, om fondsen te werven en om vooral ook te voorkómen dat overal mensen hetzelfde gaan doen en zo langs elkaar heen werken.

Het Taallokaal huisvest inmiddels meerdere groepen die allemaal op hun eigen manier bezig zijn met het leren van de Nederlandse taal. De grootste groep, zowel in aantal vrijwilligers als in aantal deelnemers is de mannentaalgroep. Ze bestaan pas een paar maanden, maar nu al komen er wekelijks bijna twintig mannen hun Nederlands bijspijkeren.

De vrouwentaalgroep is ook bij het TaalLokaal ingetrokken, zij kwamen voorheen bij elkaar in de Xout, maar de faciliteiten in het TaalLokaal zij voor hen beter. Na de zomervakantie zijn ook de huiswerklessen voor scholieren weer opgestart, daar maken inmiddels 10 kinderen gebruik van.

Wilt u meer weten? www.taallokaalnoordwijkerhout.nl.

Tekst en foto's Taallokaal Noordwijkerhout.

Bijschriften foto's:
1-Siebren Miedema spreekt belangstellenden toe
2-Lintenknippers in actie: Betty Visser (oprichtster vrouwentaalgroep), Cor Koomen (contactpersoon mannentaalgroep)
3-Betty Visser en Fatima Talhi, met deze twee dames begon de vrouwentaalgroep in Noordwijkerhout.