Datum: 28-05-2020 - 22:55
10
sep
'16

Fietstocht langs Hudson Restaurants voor goed doel.

Restaurant Hudson mag behoorlijk wat Amerikaanse invloeden hebben, dat ze hun Hollandse roots niet vergeten, bewijst de Hudson to Hudson Ride op zondag 18 september. Een fietstocht door het wilde Westland van de ene Hudson vestiging naar de andere. Bij iedere stop...

verwend met lekkers uit de Hudson keuken en er is allerhande vermaak. Het feest barst uiteraard pas echt los bij het eindpunt in Kijkduin, waar hamburgers en muziek de fietsers opwachten.

Hudson organiseert de fietstocht samen met Team Westland, een organisatie die zich inzet voor kanker gerelateerde doelen. De volledige opbrengst van de tocht is bestemd voor Team Westland. Er zijn twee tochten, de Power Ride van 100 kilometer en de Fun Ride van 30 kilometer.

Fun & ride
Er wordt wat afgefietst in het Westland, waar verschillende restaurants van Hudson gevestigd zijn. Zo ontstond het idee voor de Hudson to Hudson Ride, een sportief evenement voor iedereen die kan fietsen. Jong en oud kunnen deelnemen aan Fun Ride van 30 kilometer, terwijl de rit van 100 kilometer (Power Ride) voor de meer doorgewinterde fietser is bedoeld.

De fietstocht start bij Hudson Naaldwijk en voert dwars door het mooie Westland via Hudson Noordwijkerhout en Zoetermeer naar het eindpunt: Hudson Kijkduin. Daar staan uiteraard de hamburgers al klaar voor de fietsers en zorgt entertainment dat de fietstocht leuk wordt afgesloten, met massages, een dj en live muziek.

Voor kinderen is er een springkussen. De deelnemers van de lange en de korte tocht komen tegelijk aan. Inschrijven voor de tocht kost 20 euro voor de Power Ride en 15 euro voor de Fun Ride. Kinderen kunnen voor € 7,50 deelnemen aan de Fun Ride. Wie zich inschrijft voor 1 september krijgt een dry fit shirt cadeau, gesponsord door Ravage in Wateringen.

Indrukwekkend team
Hudson organiseert de tocht in samenwerking met Team Westland, een organisatie die zich inzet voor verschillende kanker gerelateerde doelen. Doina de Gier van Hudson: “we zochten een partner voor dit event, waarvan we de opbrengst aan een goed doel wilden doneren.

Zo kwamen we in contact met Team Westland, een plaatselijke organisatie die heel zorgvuldig hun goede doelen selecteert en de volledige opbrengst van hun acties aan die doelen overmaakt. We zijn ontzettend onder de indruk van hun inzet en het werk dat ze verrichten.

Wat wij mooi vinden is dat zij de opbrengst niet in een fonds storten maar het toewijzen aan behandelingen en onderzoek ten behoeve van kankerbestrijding. Net als iedereen hebben we in de privé sfeer ervaring met kanker, daarom gaat dit doel ons aan het hart.”

De opbrengst van de Ride is onder meer bestemd voor de aanschaf van een Vycap apparaat ter waarde van 180.000 euro voor de Daniel den Hoed Kliniek in Rotterdam, dat kwaadaardige cellen in bloedmonsters kan opsporen.

Ook kleinere doelen krijgen aandacht, zo krijgt een jongetje van zeven jaar dat doof is geworden door een hersentumor privé zwemles zodat hij zijn B en C diploma kan halen.

Over Hudson
Een menu vol very American dishes en een styling met een dikke knipoog uit de Verenigde Staten, dat is Hudson Bar & Kitchen. Een bezoek aan Hudson is een culinaire ontdekkingstocht door de USA, met op de kaart gerechten als chili, hot dogs, burgers en cheesecake.

Maar je kunt er ook heel goed chillen aan de bar met wat bar bites en een biertje, cocktail of een milkshake. Hudson Bar & Kitchen heeft inmiddels acht verschillende vestigingen in Rotterdam, Den Haag en omgeving.

Over Team Westland

Team Westland werd in 2007 opgericht door een groep vrienden die besloten zich in te zetten voor de strijd tegen kanker door middel van fietstochten. Aanvankelijk ging de opbrengst naar KWF, maar sinds een jaar kiest Team Westland zelf waar de opbrengsten naartoe gaan.

 

Een commissie selecteert goede doelen waaronder fundamenteel kankeronderzoek, onderzoek naar een specifiek ziektebeeld, ondersteuning voor de familie van de kankerpatiënten en individuele doelen.

Inmiddels hebben verschillende kleine organisaties uit het Westland zich bij Team Westland aangesloten. Alle leden van de organisatie opereren vrijwillig waardoor de volledige opbrengst van acties aan de geselecteerde goede doelen besteed kan worden.  

Overige informatie over Hudson to Hudson Ride:
Datum      : Zondag 18 september 2016
Tijd          : 09:00 – 17:00 uur
Locatie      : Hudson Naaldwijk-Noordwijkerhout-Zoetermeer-Kijkduin
Tickets      : Power Ride 100 km (€ 20), Fun Ride 30 km (€ 15) volwassenen, Fun Ride kids (€ 7,50)    
Inschrijven : http://www.restauranthudson.nl/hudsontohudsonride/
Facebook   : https://www.facebook.com/events/1028020507291035/

Tekst en foto Restaurant Hudson.