09
sep
'16

ISD Bollenstreek: hulp bij het huishouden op orde.

De FNV heeft onderzoek gedaan naar de uitvoering van de hulp bij het huishouden. Uit het landelijk  onderzoek blijkt dat 23% van de gemeenten voldoet aan de wet. De ISD gemeenten vallen onder deze 23% en voeren de hulp bij het huishouden conform de wet uit...

Het rapport van de FNV kwam afgelopen week in het nieuws. Uit dit rapport blijkt dat 77% van de gemeenten de hulp bij het huishouden niet goed uitvoert volgens de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo).

De ISD gemeenten (Hillegom, Lisse, Noordwijk, Noordwijkerhout  en Teylingen) voldoen bij de uitvoering van de hulp bij het huishouden aan de Wmo. Dat geldt voor de huidige hulp bij het huishouden en de nieuwe vorm van hulp bij het huishouden.

Voor nieuwe klanten van de gemeenten Lisse, Noordwijk, Noordwijkerhout en Teylingen geldt vanaf 1 oktober 2016 voor hulp bij het huishouden ‘een schoon en leefbaar huis’.

Voor bestaande klanten van Noordwijk gaat dit in vanaf 1 januari 2017 en voor bestaande klanten van Lisse, Noordwijkerhout en Teylingen vanaf 1 april  2017. Voor Hillegom blijft de huidige hulp bij het huishouden bestaan.