Datum: 16-05-2022 - 21:10
09
sep
'16

Dagboek van het Oranjefeest: de donderdag. (foto's: motorcross, tobbetje steken)

We hebben alweer een aantal dagen met activiteiten van het Oranjefeest achter de rug, de zondagochtend, de zondagmiddag, de maandag, de dinsdag, woensdagochtend, de woensdagmiddag en de donderdagochtend. Donderdag is alweer de laatste dag van het Oranjefeest 2016...

Op donderdagmiddag en avond werden de volgende en laatste activiteiten gehouden van een gezellig, geslaagd en zonovergoten Oranjefeest 2016. Met dank aan de Oranjevereniging en alle deelnemers en bezoekers van de festiviteiten.

Bingo-Time in Puyckendam.
Donderdagmiddag gingen om 13.30 uur de eerste ballen rollen van de bingo in Puyckendam. De organisatie lag in handen van OJA (Oud en Jong Actief). De Oranjevereniging stelde een aantal leuke prijzen ter beschikking en trakteerde in de pauze op een borreltje

Palingtoernooi op tennispark De Boekhorst.

Tennisvereniging De Boekhorst organiseerde op haar tennispark het super gezellige Palingtoernooi voor 18 jaar en ouder. Het werd zoals altijd een echt Noordwijkerhouts gebeuren en iedereen speelden gewoon een paar leuke wedstrijden. Gezelligheid stond hierbij hoog in het vaandel.

De 52ste Grand Prix Motorcross van Noordwijkerhout
.
Voor het 5e jaar en laatste jaar op dit terrein gingen de coureurs de strijd aan in de Grand Prix van Noordwijkerhout aan de Herenweg nabij de Ruigenhoek. Door de Motorcrossvereniging van Noordwijkerhout, in samenwerking met de Oranjevereniging, was weer een uitermate mooi en spectaculair parcours aangelegd. De vele toeschouwers genoten in het zonnetje weer zichtbaar van alle brullende motoren. Foto's BON in de fotogalerij. Klik hier voor de foto's van Stef Warmedam.

Tobbetje steken op de Coremolen

Ook dit jaar organiseerde Jong Oranje weer een super gezellig evenement op de donderdagmiddag van het Oranjefeest. Voor de jongeren was het evenement helemaal nieuw, maar voor de iets oudere kermisvierders was het een echte klassieker... het oeroude TOBBETJE STEKEN!

Het Tobbetje Steken vond plaats op het plein van de Coremolen en lekker in de warme zon. Gelukkig maar want niet iedereen hield het droog, uitbater Pieter van der Geest en een aantal leden van de Oranjevereniging kregen al dan niet een beetje expres een nat pak. Foto's BON in de fotogalerij.

Prijsuitreiking in Restaurant Zegers
In Restaurant Zegers aan de Herenweg werden de prijzen uitgereikt aan de winnaars van de kleur- en advertentiepuzzelwedstrijd en de etalagepuzzelwedstrijd.

Groot vuurwerk op Sportpark De Boekhorst.

Het traditionele vuurwerk is zoals alle jaren de afsluiting van de jaarlijkse Oranjefeesten. De Oranjevereniging dankt VVSB en hun vrijwilligers voor het beschikbaar stellen van een deel van het terrein en voor het opruimen van restanten van het vuurwerk. Klik hier voor een filmpje van Yvonne vd Burg op Facebook.