Datum: 07-08-2020 - 02:23
08
sep
'16

Dagboek van het Oranjefeest: de woensdag. (foto's: tonknuppelen jeugd, wielerronde, tonsjorren, optreden twirl)

We hebben alweer een aantal dagen met activiteiten van het Oranjefeest achter de rug, de zondagochtend, de zondagmiddag, de maandag, de dinsdag en woensdagochtend. We houden u op de hoogte over het verdere verloop van de festiviteiten. Woensdagmiddag was voor...

de 70ste Wielerronde van Noordwijkerhout, het tonsjorren nabij de Witte Kerk en in de avond was er een optreden van de Twirlgroep van St. Jeanne d'arc en daarna de lampionnenoptocht met St. Jeanne d'Arc voorop.

Tonknuppelen voor kinderen
In de ochtend was het tonknuppelen voor de volwassenen en in het begin van de middag mocht de jeugd zich uitleven op de diverse tonnen. Ook zij konden daar leuke prijzen mee winnen, maar gewoon gezellig deelnemen blijft toch het belangrijkste. Foto's Danique Vogels in de fotogalerij.

70ste Wielerronde van Noordwijkerhout.
Traditiegetrouw werd op de woensdagmiddag van de kermis de wielerronde, onze eigen Noordwijkerhoutse klassieker, verreden. De start en finish bevonden zich op de Koninginneweg, vervolgens liep het parcours over de Herenweg, de Schoolstraat, de Havenstraat en via de Koninginneweg weer terug naar de start/finish.

Om 13.30 uur startte de jongste jeugd en daarna waren de Elite, Beloften en Amateurs aan de beurt. De Noordwijkerhoutse rondemiss voor dit jaar was Iris Overdevest en zij gaf het startschot en huldigde de prijswinnaars. Ook was er een bloemetje en de drie zoenen van Iris voor speaker Henk vd Linden, hij doet al 25 jaar verslag van onze wielerronde. Foto's BON (ook van de kermis) in de fotogalerij.

Tonsjorren.
Met de heistelling uit grootvaders tijd van Arie de Winter Hei- en Fundatiewerken was het woensdagmiddag ook weer tijd om te gaan sjorren in de Havenstraat op de Steeg bij Het Feest van Harry en dit om de titel ‘STERKSTE TONSJORTEAM' van 2016. De dames trokken met 5 en de heren met 4 deelnemers per team. Foto's BON in de fotogalerij.

Lampionnenoptocht en optreden Twirlgroep St. Jeanne d'Arc.
Om 19.30 uur gaf in de tuin van de Witte Kerk de Twirlgroep van St. Jeanne d'Arc diverse spetterende optredens. Aansluitend na dit optreden konden de kinderen met hun ouders de feestelijke lampionnenoptocht lopen door het centrum van het dorp. St.Jeanne D'arc liep voor de lampionnenoptocht uit, veel kinderen namen er aan deel en daarmee werd de woensdag muzikaal en met lichtjes afgesloten. Foto's BON in de fotogalerij.


{gallery}11446{/gallery}