Datum: 22-05-2022 - 13:21
08
sep
'16

Dagboek van het Oranjefeest: de woensdag. (foto's: tonknuppelen, jeu de boules, spelochtend scholen)

We hebben alweer een aantal dagen met activiteiten van het Oranjefeest achter de rug, de zondagochtend, de zondagmiddag, de maandag en de dinsdag. We houden u op de hoogte over het verdere verloop van de festiviteiten. Woensdagochtend is traditioneel voor...

het tonknuppelen, Jeu de Boules en de spelletjes op de basisscholen en dit jaar op een heerlijke zonovergoten woensdag.

Jeu de Boules.
Jeu de Boules is gezien de grote belangstelling een heel populair evenement, waar de gezelligheid voorop staat op het dakterras van Munnekeweij. De organisatie werd op woensdagochtend mede mogelijk gemaakt door de Jeu de Boules Vereniging. Foto's Bert van Nobelen. Laatste foto PR in de fotogalerij.

Spelochtend op de basisscholen
De kinderen gingen onder leiding van docenten en vrijwilligers, rare, leuke, nostalgische en vele andere spelletjes spelen, die door veel familieleden van de kinderen gezellig werden bekeken. In de loop van de ochtend kregen de kinderen een lekkere ijskoude versnapering uitgedeeld. Foto's Victorschool, Regenboog, Prinsenhof: Danique Vogels in de fotogalerij.

Tonknuppelen
Voor het tonknuppelen is er zoals altijd een enorme belangstelling van de stoere Noordwijkerhoutse mannen en vrouwen. Lekker even bijkletsen onder genot van een sappie en o ja nog wel even een knuppeltje gooien op de ton. Iedere baan kreeg vier tonnen en rond de klok van 12.30 uur waren alle tonnen aan flarden. Nieuw dit jaar was het uitreiken van de Ron van den Burg Wisselbokaal. Foto's BON in de fotogalerij.