Datum: 14-08-2020 - 19:41
07
sep
'16

Dagboek van het Oranjefeest: de dinsdag. (update foto's)

We hebben alweer een aantal dagen met activiteiten van het Oranjefeest achter de rug, de zondagochtend, de zondagmiddag en de maandag. We houden u op de hoogte over het verdere verloop van de festiviteiten. Op dinsdagochtend wordt van oudsher de kermisweek door...

de burgemeester geopend, in aanwezigheid van de bewoners en leden van de Oranjevereniging in de Tuinkamer van Munnekeweij. Daar lag ook dit keer gelijk het probleem op deze ochtend, burgemeester Goedhart was op het laatste moment helaas verhinderd.

Grote paniek bij voorzitter Jack Wijnands van de Oranjevereniging, maar aan de ander kant zag hij eigenlijk gelijk zijn kans schoon om zichzelf als locoburgemeester te presenteren. Jack kreeg van Mirjam van Munnekeweij een heuse burgemeestersketting omgehangen en zo kon de kermisweek toch nog officieel geopend worden.

Deze gezellige en drukbezette kermisochtend in Munnekeweij werd afgesloten met zingen van de enige echte Noordwijkerhoutse Wals. De vraag is alleen hoe lang Oranjeverenigingvoorzitter en locoburgemeester Jack nog met zijn burgemeestersketting mag rondlopen tijdens het Oranjefeest in Noordwijkerhout??? Foto's BON in de fotogalerij.

Dinsdagmiddag: opening kermis, bingo:
Op de Brink was om 14.00 uur de opening van het Lunapark oftewel de kermis. Het eerste uur van de kermis was zoals gebruikelijk voor Noordwijkerhouters met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking. De kermisexploitanten stelden een uur lang hun attracties kosteloos ter beschikking. Vrijwilligers stonden klaar om kinderen en ouderen onder prima weersomstandigheden te helpen. Foto's BON in de fotogalerij.

In de Munnekeweij werd er een OranjeSuperbingo georganiseerd met prachtige prijzen, dit was niet alleen voor de bewoners van Munnekeweij maar ook belangstellenden van buitenaf waren welkom. Voor de inwendige mens werd uitstekend gezorgd door de vrijwilligers op deze middag. Voor de meeste bewoners lag er een leuke prijsje klaar en genoten de mensen van een gezellige kermismiddag.

Dinsdagavond:
In het Victorhuis werd ook dit jaar weer in samenwerking met klaverjasvereniging St. Victor een klaverjaswedstrijd georganiseerd.

Jeugd-Oranjeloop en Super Prestige Oranje Circuit.

Als vast onderdeel van de gezellige kermisdagen organiseerde de Oranjevereniging wederom haar traditionele Jeugd-Oranjeloop, vele jongeren liepen onder prima weersomstandigheden mee op deze sportieve avond. We hebben voor u de foto's van alle winnaars, de uitslagen met namen volgen later. Foto's BON in de fotogalerij.

Op hetzelfde circuit als de Jeugd-Oranjeloop organiseerden atletiekverenigingen NSL uit Noordwijkerhout en de Spartaan uit Lisse, in samenwerking met de Oranjeverenigingen, voor de 22e keer het Super Prestige Oranje Circuit (SPOC). We hebben voor u de foto's van alle winnaars, de uitslagen met namen volgen later. Foto's BON in de fotogalerij.

Vanavond moet je in 't DURP zijn!
De dinsdagavond is voor veel inwoners het begin van een gezellige kermisweek en dit evenement zorgt dan ook voor de juiste ambiance. De Oranjevereniging had samen met de deelnemende winkeliers en CFN, voor een gezellige invulling van deze avond gezorgd.

Ook dit jaar was er op deze mooie nazomeravond weer een puzzel op te lossen voor de vele bezoekers van het centrum van 't durp. De etalages van de deelnemende winkeliers waren voor deze avond extra versierd, in de etalages hingen foto's van toen uit Noordwijkerhout en deze waren beschikbaar gesteld door NoVaTo.

Het was de bedoeling om alle etalages te gaan bekijken en dan deze foto's proberen te ontdekken en op een lijst in te vullen met wat erop de foto stond. De prijswinnaars van de puzzel zullen later bekend worden gemaakt. Foto's BON in de fotogalerij.

De dinsdagavond in ons 'durp' werd ook opgeluisterd door muzikale activiteiten op verschillende locaties. De organisatie van het CFN (Coverbandfestival Noordwijkerhout) had in samenwerking met de Oranjevereniging drie bandjes gevraagd om op deze avond in het centrum van 't durp een muzikaal optreden te verzorgen.

De band 'Bubblegum' speelde in de Havenstraat en de bandjes 'Band zonder Optredens' en 'The Expired Faces' speelden op twee verschillende plaatsen in de Dorpsstraat. Traditioneel gaf Muziekvereniging 'De Harpe Davids' een kermisconcert in de tuin van de Witte Kerk.

Het werd een heerlijke muzikale en gezellige 'effebijkletsavond' in 't durp en mede door het lekkere weer bleven de terrassen lange tijd goed gevuld. Foto's BON in de fotogalerij.

Foto's BON.

{gallery}11434{/gallery}