Datum: 12-05-2021 - 19:38
31
aug
'16

Arnoud-jeugd aan de kant en in de boot.

Vrijdag 26 augustus was er weer een competitiewedstrijd voor de jeugd van H.S.V. de Arnoud. Op deze heerlijke nazomeravond waren er weer 11 deelnemers die hun vistechniek aan de waterkant ten toon spreidde. De op ene laatste wedstrijd van dit seizoen alweer, waar nog...

de laatste pogingen konden worden gedaan om achterstanden te verkleinen of in te halen. Het toneel van dit schouwspel was de recreatiestrook van de Keukenhof in Lisse.

In de A poule waren het weer de vaste klanten die de koppositie bezette. Nummer 1 Bas van Schie wist vandaag ook weet zijn koppositie te verstevigen met een vangst van 588 cm bracht hij zijn totaal op 5131 cm. Daan de Kan volgde trouw met een vangst van 526 cm werd hij 2e en zijn totaal is nu 4042. Met de afwezigheid van zijn broer sloeg Roy Houdijk toe met een 3e plek. Hij bood 357 cm vis ter meting aan en bracht zijn totaal op 1509.

De stand in groep A is nu:
1. Bas van Schie       5131 cm
2. Daan de Kan        4042 cm
3. Jordi van Denzen   2936 cm

In de B groep was het dag winnaar Sven Derksen die de koppositie van Caitlin Noordermeer overnam met een vangst van 592 cm staat hij nu totaal op 2508 cm. Alien Noordermeer voelt zich steeds meer op haar gemak aan de waterkant. Dat bewees ze dan ook om  2e te worden met een vangst van 437 cm en nu op een totaal van 1574 cm. Caitlin wist wel 3e te worden met een vangst van 415 cm staat ze nu wel op een totaal van 2340.

Brengt ons in de B op de volgende stand:
1. Sven Derksen           2508 cm
2. Caitlin Noordermeer    2340 cm
3. Siebe Keijzer             2113 cm

U ziet dat de achtervolger in de A een konijn uit de hoge hoed moeten toveren om hun achterstand goed te maken, daar waar de spanning in de B poule om te snijden is en er nog van alles kan gebeuren. De beslissingen zullen in de volgende en laatste wedstrijd op de stijgers bij Piet Gijs moeten vallen. Loting om 18.15 uur begin wedstrijd 18.45 uur.

Bootjeswedstrijd 28 augustus. (2 foto's)

Zondag 28 Augustus was het weer tijd voor de jaarlijkse bootjeswedstrijd voor de jeugd van H.S.V. de Arnoud. Om 6.15 uur stonden de jeugdleden samen met sommige ouders kaar om op 6.30 uur af te reizen naar Roelofarendsveen. Daar aangekomen lagen de 8 boten al klaar om in te pakken waarna het varen naar de visplek kon beginnen. Rond de wateren van Roelofarendsveen werd er een mooi plekje gezocht en hengels opgetuigd.

Het vissen ging de eerste 2 uur prima. In een heerlijk zonnetje werd er een leuk visje gevangen en was het vissen een genot. Tot daar  een verschrikkelijke regenbui het toneel veranderde. Harde regen stralen verdreven de overheerlijke zonnestralen. Dat niet iedereen zich op deze buien hadden gerekend zorgde er dan ook voor dat sommigen klets nat in  hun bootje vertoefde waaronder ook ondergetekende. Maar zoals altijd kwam na de regenbui ook weer de zonneschijn.

Tot 11.45 uur werd er (bij sommige kletsnat) door gevist waarna we weer terug keerde naar Café-Bar-Eethuis ’t Veen waar de gevangen vis ter weging werd aangeboden. Voordat de prijsuitreiking zijn aanvang deed werd er eerst de innerlijke mens verzorgd met een heerlijk frietje met desgewenste snack erbij. Maar toen was het tijd voor de prijs uitreiking.

Deze bootjeswedstrijd werd gewonnen door Rik de Kan met zijn vader Geert die samen 5100 gram wisten te vangen. 2e  waren het koppel Dave Houdijk en Bas van Schie die 3100 gram ter weging aanboden. En op plek 3 zijn geëindigd het koppel Pieter Troost en Roy Houdijk met een vangst van 2800 gram.

De rest van de ranglijst was als volgt:
4. Caitlin Noordermeer    -   Arjan de Winter    2700 gram
5. Sven Derksen           -   Wil Derksen              2600 gram
6. Daan de Kan            -   Mark de Kan            1800 gram
7. Tony Mullekom         -   Mark Mullekom        1200 gram
8. Patrick v.d. Burg       -   Willem Eitens         1000 gram

Ondanks de regen konden we weer terugkijken op een geslaagde ochtend en wil ik een ieder bedanken voor bewezen diensten. Tot volgend jaar.

Tekst en foto's Jeugdafdeling HSV De Arnoud