Datum: 03-06-2023 - 02:18
31
aug
'16

Zin in een fietswedstrijd? Doe mee met de Rabo Dikke Banden Races.

In september organiseert Rabobank Bollenstreek in samenwerking met Ren- en toervereniging de Bollenstreek 4 Dikke Banden Races. Alle kinderen tussen de 7 en 12 jaar uit de Bollenstreek mogen meedoen. De wedstrijden vinden plaats op woensdag 7 september in Noordwijkerhout...

zaterdag 17 september (Voorhout), zondag 18 september (Hillegom) en op zondag 25 september (Lisse).

De Rabo Dikke Banden Race is een fietswedstrijd voor jongens en meisjes. Op een officieel parcours fietsen kinderen in verschillende leeftijdscategorieën een aantal rondjes tegen leeftijdsgenoten. De Rabobank wil hen zo op speelse wijze kennis laten maken met de wielersport. Kinderen mogen op alle fietsen deelnemen, behalve met een racefiets.

De fiets moet dus ‘dikke banden’ (minimaal 28mm) hebben. Het dragen van een helm is verplicht. Kinderen die geen helm hebben, kunnen er één vragen bij de inschrijftafel. Iedereen die meedoet krijgt een officieel Rabo Dikke Banden Race t-shirt. De kinderen die per race als eerste drie over de streep komen worden gehuldigd en ontvangen een prijs.

De beste drie jongens en meisjes uit elke leeftijdscategorie mogen vervolgens door naar de landelijke finale. Dit jaar vindt de finaledag plaats op 1 oktober op de Nedereindseberg (Utrecht).

Meer informatie is te vinden op www.rabobank.nl/bollenstreek. Opgeven kan door te mailen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Tekst Rabobank Bollenstreek en foto BON.