Datum: 26-10-2021 - 23:49
28
aug
'16

Dubbel aantal deelnemers bij 2e Como Obstacle-Run Oosterduinse Meer. (foto's)

Zondag 28 augustus werd er bij het Oosterduinse Meer de 2e spectaculaire Como Obstacle-Run (start bij Como & Co) gehouden. Er verschenen ten opzichte van 2015 (185), een dubbel aantal deelnemers aan de start en die gingen in groepjes van ongeveer 30 personen over het mooie en...

uitdagende 4 kilometer lange parcours met obstakels heen, rondom het Oosterduinse Meer. De eerste twee starts waren voor de Family Run. Kinderen t/m 15 jaar konden samen met een ouder meedoen aan de ouder-kind run. Daarna was het de beurt aan de volwassen sportieve deelnemers en zij mochten het parcours in 1, 2 of 3 keer afleggen.

Het was prima weer voor de run en er was flink wat publiek op het evenement afgekomen, om de sportievelingen te aanschouwen en aan te moedigen. Vlak voor de start bij Como & Co werden de deelnemers en hun spieren warm gedanst onder leiding van Lian Ferket en Esmeralda Gutierrez.

De Jeugdbrandweer van Noordwijkerhout werd tijdens het evenement ingezet om de grote glijbaan van water te voorzien en om na afloop de deelnemers schoon te spuiten.

De deelnemers en het publiek waren ook dit jaar na afloop weer zeer te spreken over de organisatie en het parcours. Ook de organisatie zelf, bij monde van Herman ter Veen, was zeer te spreken over het succesvolle verloop van de 2e run en het dubbel aantal deelnemers. Ze gaan er van uit dat er volgend jaar opnieuw een Como Obstacle-Run in Noordwijkerhout georganiseerd zal gaan worden.

De Como Obstacle-Run is een spectaculair total off-road parcours waarbij men onderweg vele uitdagende obstakels tegenkwam. En dat in een decor van een geweldig natuurgebied met water, heuvels, bos en meer, het Oosterduinse meer.

 

Men kon kiezen voor een 4, 6 of 12 km parcours (rondje was 4 km) met rond de 15 obstakels (zie foto's), bij elke obstakel was er begeleiding aanwezig. Zowel de start als de finish bevonden zich bij Restaurant Como & Co.

Foto's redactie BON en Danique Vogels.