Datum: 01-06-2023 - 10:04
27
aug
'16

Band Matt Winson, met Pieter en Thomas van Winsen, brengt nieuwe single uit. (opnames videoclip o.a. in Noordwijkerhout)

Deze week is de nieuwe single en bijbehorende videoclip 'The River' van de band Matt Winson (met o.a. de Noordwijkerhouters Pieter en Thomas van Winsen) uitgekomen bij V2 Records. De videoclip voor de nieuwe single is voor een gedeelte opgenomen hier in hun eigen Noordwijkerhout...

dit gebeurde onder andere bij het Oosterduinse Meer en op het BAVO-terrein. Maar ook in de duinen en op het strand zijn er opnames gemaakt en verwerkt in de videoclip, deze kunt u onder aan de pagina bekijken en beluisteren.

De band Matt Winson:
Matt Winson is een Nederlandse/Letse volksband. Oorspronkelijk was de band een samenwerking tussen de zanger/songwriter Matthijs Steur en multi-instrumentalist Pieter van Winsen (uit Noordwijkerhout). Zoekend naar een rijker en dynamischer geluid, is de band uitgebreid met drummer Thomas van Winsen (uit Noordwijkerhout) en in 2014 met Letse trompettist Magnuss Baugis.

Langzaamaan heeft de band een kenmerkend geluid opgebouwd met vocale harmonieën, tot nadenken stemmende songteksten en een wijde selectie aan instrumenten. Matt Winson creëert toegankelijke, progressieve volksmuziek met elementen van bluegrass, jazz en pop.

In juli 2015 brachten ze hun eerste EP 'Glowing Eyes' uit met een uitverkochte show bij Gebr. de Novel in Leiden. De EP was geselecteerd voor de 3voor12 luisterpaal en werd gespeeld op radio stations 3fm en Radio 1. Hierna volgde er een internationale tour door Duitsland, Litouwen, Letland en Estland.

In het begin van 2016 signeerde de band een record deal met V2 Records Benelux en hebben ze hun eerste album opgenomen - genaamd "Woodfalls" - in de bekende Wisseloord Studios, samenwerkend met producer Frederic Gervais en Grammy award winnende mixing enginieur Balazs Robert.

De eerste single "The River" is zoals u heeft kunnen lezen deze week gepresenteerd en het album zelf wordt uitgebracht in de herfst.

 

Foto PR - Klik op de foto voor de videoclip van Matt Winson met 'The River'.