28
aug
'16

Voorlezen in de bibliotheek.

Op woensdagmiddag 7 september lezen de medewerkers in de vestigingen van Bibliotheek Bollenstreek voor. In de vestiging van Noordwijkerhout zijn de kinderen vanaf 4 jaar om 14:30 uur welkom. Voor deze kleuters staan ‘s middags verhalen over ‘cijfers en letters’ centraal...

Er gaat een wereld voor kinderen open als ze leren lezen. De woorden en cijfers die ze om zich heen tegenkomen zijn opeens geen abracadabra meer en ze kunnen ineens zelf al die prachtige verhalen lezen. Leren lezen is dus niet alleen leuk, maar ook heel belangrijk. Vrijwel niets staat een kind dan nog in de weg om zijn fantasie te ontwikkelen en – vooral – om kennis tot zich te nemen.

Ook als kinderen nog niet in groep 3 zitten kunt u ze al wegwijs maken in de wereld van de cijfers en letters. Dat begint met het herkennen van de letters van hun eigen naam en met vertellen hoe oud ze zijn. Als u merkt dat uw kind zich bewust is van cijfers en letters om zich heen, kunt u dit gaan stimuleren. Er zijn genoeg mooie boekjes die u daarbij een handje kunnen helpen.

Zoals ABC boeken als ‘B is een Beer’ van Dick Bruna of ‘het Rompompom ABC boek voor alle kleuters’ met illustraties van Marjolein Krijger. En boeken over cijfers als ‘Het cijferwinkeltje’ van Marianne Busser en Ron Schröder en ‘Mijn eerste cijfer boek’ van Eric Carle. Na afloop van het voorlezen kunnen de kinderen knutselen rond het thema. De toegang is gratis.

 

Voor meer informatie: www.bibliotheekbollenstreek.nl.

Foto's PR.