Datum: 09-07-2020 - 16:16
25
aug
'16

Alpha-cursus 2016 in de Witte Kerk.

De Alpha-cursus biedt iedereen de mogelijkheid om in tien lessen en een weekend op een ontspannen manier te ontdekken wat het christelijk geloof inhoudt. De cursus is laagdrempelig, leerzaam en ook gewoon leuk. Meer dan 29 miljoen mensen wereldwijd hebben de cursus...

inmiddels gevolgd. In Nederland waren dat er ruim 250.000. De cursus wordt gegeven in kerken, cafés, studentenverenigingen, jongerenclubs en zelfs in gevangenissen. Zie ook www.alpha-cursus.nl

De Alpha-cursus is iets voor mensen die...
...vrijblijvend meer willen weten over het christelijk geloof
...christen zijn en de basis willen opfrissen
...denken dat er meer moet zijn tussen hemel en aarde

Alle mensen zijn welkom. Atheïst, boeddhist? Zoeker of gewoon geïnteresseerd? Jong christen, of juist al jarenlang gelovig? Iedereen is welkom. Jong en oud wordt van harte uitgenodigd om de basis van het christelijk geloof te onderzoeken. Naast een heldere inhoud en veel stof tot nadenken, wordt er bij de Alpha-cursus ook veel aandacht besteed aan een goede, open, gezellige en zelfs feestelijke sfeer.

De Alpha-cursus begint met een gezamenlijk ontbijt. Samen eten biedt natuurlijk een perfecte gelegenheid om in een ontspannen sfeer andere deelnemers te leren kennen en misschien wel vriendschappen te sluiten. Na het ontbijt is er een pakkende inleiding over het cursusonderwerp.

Tijdens de cursus worden onder andere de volgende onderwerpen behandeld: Wie is Jezus? Bidden: waarom en hoe? De bijbel lezen: waarom en hoe? Hoe leidt God ons? Hoe zit het met de kerk? Wat kan ik het best met de rest van mijn leven doen?

In kleine, vaste groepen wordt met elkaar doorgepraat over het thema. Iedereen krijgt de ruimte om vragen te stellen. Geen enkele vraag is te simpel of te kritisch. De lessen hebben iedere keer dezelfde opbouw.

Wanneer en waar?
De cursus wordt gehouden op zaterdagochtend in de Witte Kerk, Dorpsstraat 7, 2211 GA Noordwijkerhout. De inloop is vanaf 8.45 uur. We starten met een gezamenlijk ontbijt om 9.00 uur. We sluiten af rond 11.30 uur.

10 september 9.45 uur: introductieles, geen ontbijt.
17 september
24 september
1 oktober
8 oktober
15 oktober
22 oktober
29 en 30 oktober: Alpha-weekend
5 november
12 november
19 november
26 november
Donderdagavond 1 december: feestelijke afsluiting.

Als je nog vragen hebt kun je contact opnemen met Reinder Valkema T 0252-375065. Of mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We zien uit naar je komst op de cursus.