23
aug
'16

Overeenkomst huur welzijnsruimte Nieuw Puyckendam getekend.

Loco-burgemeester mr. J.C.F. Knapp en directeur A. Verkade van Woningstichting Sint Antonius van Padua hebben op 22 augustus 2016 een overeenkomst voor de huur van de welzijnsruimte in Nieuw Puyckendam ondertekend. Daarmee kan het huidige aanbod van activiteiten...

gericht op ontmoeting van ouderen worden voortgezet.

De gemeente Noordwijkerhout huurt de nieuw gebouwde welzijnsruimte van Woningstichting Sint Antonius van Padua voor de duur van 10 jaar en verhuurt deze vervolgens aan ‘de Stichting Ontmoetingscentrum Puyckendam i.o.’.

Deze nog op te richten stichting is vanaf 1 januari 2017 verantwoordelijk voor de exploitatie en het beheer van de nieuwe welzijnsruimte. Daarbij spelen vrijwilligers een belangrijke rol. De ruimte heeft een oppervlakte van 381 m² en wordt eind 2016 opgeleverd.

De eerste huurder is de KBO Noordwijkerhout. De KBO Noordwijkerhout huurt voor zijn activiteiten met ingang van 1 januari 2017 ruimte en wordt via een subsidie van de gemeente compenseerd voor de huur. De schoonmaakwerkzaamheden zullen worden uitbesteed aan de MareGroep, waardoor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt ingezet kunnen worden.

De overeenkomst past binnen het nieuwe Wmo-beleid van de gemeente, dat gericht is op participatie en zelfredzaamheid met een terughoudende rol van de overheid. Door de exploitatie en het beheer door een stichting te laten verzorgen en de schoonmaakwerkzaamheden door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, wordt hieraan voldaan.

 

Tekst Gemeente Noordwijkerhout