21
aug
'16

Het 7e FHS-Shantykoorfestival opnieuw een toppertje. (foto's + filmpje)

Zaterdag 20 Augustus werd weer het gezellige en drukbezochte FHS-Shantykorenfestival in het centrum van Noordwijkerhout gehouden! De organisatie voor dit unieke evenement in 'Hart van de Bollenstreek' was weer in handen van ons eigen Shantykoor 't Bollenhart...

Er waren 8 deelnemende koren uit alle windstreken aanwezig en de hoofdsponsor was alweer voor het zevende jaar Flexible Human Services. De opening werd dit jaar gedaan door VVV-voorzitter Alfons Morssink en hij gaf aan dat onze lieve heer een Noordwijkerhouter is en dat het daarom droog zou blijven op deze dag.

Helaas voor hem.....hij was nog niet klaar met zijn speech toen er spontaan een flink aantal regendruppels over iedereen neerviel. Maar daarna werd het toch gelukkig snel droog en was het voor de rest van de dag goed toeven in Noordwijkerhout.

Er stonden vier podiums opgesteld waar de acht koren hun optredens verzorgden, op het Marktplein, in de Dorpsstraat, in de Zeestraat en het hoofdpodium stond in de tuin bij de Witte Kerk.

De finale vond rond de klok van 17.00 uur plaats op het hoofdpodium bij de Witte Kerk en daar werd er natuurlijk massaal de Noordwijkerhoutse Wals meegezongen door alle koren en het veelvuldig opgekomen publiek.

De 8 deelnemende koren waren:
Dronter Piratenkoor, Compagniezangers Medemblik, Zeemanskoor De Noordwijkers, Shantykoor Voor de mast Katwijk, Shantykoor Recht door Zee Rijnsburg, Shantykoor De Zilk, Shantykoor 't Scheepstuygh Schagen en.....Shantykoor 't Bollenhart uit Noordwijkerhout.

Filmpje met alle acht deelnemende koren, klik hier.

Foto's in de fotogalerij van BON.