Datum: 02-10-2022 - 08:44
20
aug
'16

Nieuwe koers en naam voor 'Centrum voor Geloof en Cultuur'.

Op zondag 28 augustus opent Maria ter Zee, het Centrum voor Geloof en Cultuur in Noordwijk, het nieuwe seizoen met een zinderend Zvndfestival. Tijdens het festival zal een nieuwe naam voor het centrum worden onthuld. Een naam die symbool staat voor de nieuwe koers...

die het centrum gaat varen. Deze vernieuwing zit met name in de programmering van het centrum, welke is gebaseerd op inspiratie, bezinning en ontmoeting.

Het nieuwe programma zal in ontvangst worden genomen door vertegenwoordigers van het College van B&W van Noordwijk, Noordwijkerhout en Teylingen. Het Centrum is een initiatief van de R.K. Parochie Sint-Maarten met parochiekernen in deze gemeenten.

Na in Noordwijk de afgelopen vijf jaar een goede reputatie te hebben opgebouwd rond de thema’s geloof en cultuur, zal het Centrum, als onderdeel van parochie Sint Maarten, haar werkgebied uitbreiden met Noordwijkerhout en Teylingen.

Tegelijkertijd hebben vragen van bezoekers ertoe geleid dat het programma zich meer zal richten op inspiratie, bezinning en ontmoeting. Hiermee wil het praktische handvatten voor het dagelijkse leven gaan geven.

Het programma dat op 28 augustus wordt gepresenteerd is ingevuld tot en met december van dit jaar. De invulling van de tweede helft van het seizoen volgt dit najaar. De koerswijziging zal naar verwachting leiden tot weer nieuwe ideeën, die zullen worden verwerkt in het programma voor 2017.

Voor de presentatie van het programma en het reserveren van kaarten is een nieuwe website ontwikkeld, die eveneens tijdens het Zvndfestival het licht zal zien. Het Zvndfestival bestaat uit drie onderdelen, het ZvndScratchkoor, de ZvndSpreekster en de ZvndPrinses.

Onder leiding van Robin Negenborn & Tim Quak wordt er een scratchkoor samengesteld uit alle koren van de parochie. Zij zullen het festival op zinderende wijze openen. Sandra Brandt spreekt vervolgens als zvndspreekster over  Minder Klagen, Meer Geluk. Daarna zal zvndprinses Rosa van der Vijver het festival sluiten met een spectaculaire zvndshow.

Het festival start om 17.00 uur en is voor iedereen gratis toegankelijk.  Vanaf 18.30 uur is er een hapje en een drankje. Het centrum is te vinden aan de Nieuwe Zeeweg 75 Noordwijk aan Zee.  

Tekst Parochie Sint Maarten. Foto (PR) : Bertijn Prins (links), Tiny van Westerop en Jos Rath vormen de dagelijkse leiding van het nieuwe “Maria ter Zee”.