Datum: 04-06-2023 - 03:25
20
aug
'16

70ste Ronde van Noordwijkerhout en Dikke Bandenwedstrijd.

Op woensdag 7 september zal de 70ste Ronde van Noordwijkerhout worden gereden en het wordt een gegarandeerd spektakel dit jaar. Want naast de ronde van de jongelingen en beloftes waar van oudsher altijd zeer hard gereden wordt op ons mooie maar lastige parcours...

Is de Dikken Banden Wedstrijd nu onderdeel van het Trimmerscircuit Bollenstreek. Dit is een circuit van vijf koersen die verreden worden tijdens de diverse najaarsfeesten in de ons omringende gemeenten, waarbij onze ronde de tweede koers uit de serie is.

Dit zal inhouden dat de toeschouwers een wat groter deelnemersveld zullen zien strijden en dat verhoogt natuurlijk de spanning en het spektakel. Natuurlijk willen wij als Noordwijkerhouters en als Oranjevereniging Noordwijkerhout zoveel mogelijk Noordwijkerhouters aan de start zien, dus doe mee en laat de rest een poepie ruiken!

De start en finish bevinden zich zoals bekend op de Koninginneweg, het parcours is dit jaar in verband met de gemeentelijke verordeningen en de veiligheid voor publiek en renners iets gewijzigd maar dat mag de pret zeker niet drukken.

De soms korte snelle straten, afgewisseld met lastige bochten, maken dat niet alleen de sterke renners, maar ook de handige, stuurvaste renners een goede kans maken op de eindzege. Met talloze leuke premies worden daarnaast de gangmakers, de hazen van het peloton, gestimuleerd de wedstrijd open te breken en spannend te maken.

Bij de heren zal er worden gestart in twee categorieën, de ‘Jongeren’ van 16 tot en met 39 jaar en de ‘Senioren’ van 40 jaar en ouder. Uiteraard worden ook dames uitgenodigd om deel te nemen aan de Dikke Banden Wedstrijd. De dames uit Noordwijkerhout en de Bollenstreek (om een mooie competitie te krijgen) rijden hun eigen wedstrijd gezamenlijk met de heren.

De snelste renner van deze wedstrijden zal ook dit jaar weer de eer krijgen om van de altijd razend knappe ronde Miss de prachtige Bokaal in ontvangst mogen nemen? Wie oh wie wordt de gelukkige en gaat er niet alleen met de eeuwige roem maar ook met de fiets naar huis.

Inschrijving
Inschrijven voor de Dikke Banden Wedstrijd kan tijdens de inschrijfavond in Café van der Geest op 31 augustus. Het inschrijfgeld bedraagt € 7,50. Mocht je in willen schrijven voor het circuit dan kan dit via de RTV Bollenstreek en bedragt het inschrijfgeld € 25,00 voor de vijf koersen.

Deze wedstrijd(en) wordt onder auspiciën gereden van de KNWU dus neem je basislicentie mee. Heb je geen basislicentie dan kun je deze op de inschrijfavond voor € 5,00 kopen zodat je tijdens de wedstrijd verzekerd bent. Neem bij de inschrijving de donateurskaart mee, want dat betekent korting!

Bij deze willen wij ook nog een oproep doen voor wat extra hulp tijdens de koers we ijn altijd op zoek naar vlaggers en baancommissarissen. Liefhebbers van het wielrennen die op woensdagmiddag bereid zijn om te helpen worden uitgenodigd om te reageren.

Samen kunnen we de Ronde weer mooi en veilig laten verlopen. U kunt zich aanmelden door een mail te zenden aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  Voor meer informatie zie www.ovnwh.nl

 

Tekst Oranjevereniging Noordwijkerhout - Foto BON