Datum: 05-06-2020 - 12:04
18
aug
'16

Politie bevrijdt hond uit hete auto.

Op donderdag 18 augustus 2016 kreeg de politie omstreeks 14.00 uur een melding dat er op een parkeerplaats aan de Langevelderlaan een hond in een auto zat. Deze auto stond in de volle zon. Men had de ramen op een kiertje gezet en een doek als zonwering opgehangen...

Bij aankomst zagen de dienstdoende agenten al snel dat het niet goed ging met de hond. De eigenaar van de auto kon op dat moment niet worden achterhaald.

De hond was hard aan het hijgen, extreem aan het kwijlen en bleek in de auto over te hebben gegeven. De collega's hebben eerst een kleine ruit van de auto ingeslagen echter bleek de hond niet goed te benaderen via deze ruit en kon er zelf niet uit komen. Vervolgens is de achterruit ingeslagen en is de hond bevrijd.

De hond is door de politieagenten samen met collega's van de Dieren Politie direct naar een dierenarts gebracht om te worden gekoeld. Na enige tijd koelen had het beest een temperatuur van 43 graden! Het beestje maakt het inmiddels weer goed.

Toen de politie de auto met ingeslagen ruiten stond te beveiligen in afwachting van een sleper, melde de eigenaar zich. Deze is aangehouden op verdenking van dierenmishandeling.

De politie wil nogmaals benadrukken hoe gevaarlijk het is om dieren en/of kinderen even in de auto achter te laten! (MV)

 

Tekst en foto politie.