Datum: 06-10-2022 - 15:35
13
aug
'16

Inbraak met vernielingen in clubgebouw Keiebijters.

In de nacht van vrijdag op zaterdag is er ingebroken in het (tijdelijke) clubgebouw van de Carnavalsvereniging De Keiebijters op het Bavo-terrein. De Keiebijters zitten in overleg met de eigenaar van het hoofdgebouw als anti-kraak in de kapel en het achtergebouw, met als intentie...

om onder andere het gebouw te beschermen tegen vandalisme en inbraken. Maar afgelopen nacht zijn de Keiebijters zelf slachtoffer geworden van een inbraak. De daders zijn binnengekomen door een raam open te maken die met hout was dichtgeschroefd.

Eenmaal binnen hebben de daders verschillende kasten en koelkasten met een slot opengebroken en de inhoud meegenomen. In één van de koelkasten stonden flink wat appeltaarten klaar om verkocht te gaan worden op de rommelmarkt van zondag 14 augustus. Veel van de door cliënten van het Raamwerk gebakken taarten werden vernield en kunnen nu niet verkocht worden.

Een kassa lade werd opengebroken maar daarin was geen geld aanwezig, verder zijn er nog verschillende vernielingen aangericht. Keiebijters-voorzitter Gerard Kuijpers gaf een reactie op de inbraak "Dit kost onze vereniging opnieuw (helaas niet de eerste keer) weer veel geld en wie zijn daar de dupe van???

Juist de cliënten van het Raamwerk en Rivierduinen, de vereniging kan zo minder geld vrijmaken voor het organiseren van carnavalsfeesten voor deze mensen. Dit kan toch niet de bedoeling van deze vandalen of hebben ze echt geen greintje respect voor vrijwilligers die veel vrije tijd en geld steken in het organiseren van een leuk carnaval voor hun doelgroep."

De Keiebijters zijn druk doende om de schade te herstellen, want morgen wacht weer een nieuwe kofferbak/rommelmarkt. Helaas zal de opbrengst van deze dag gaan naar de diefstal en vernielingen van afgelopen nacht. De Keiebjters hebben aangifte gedaan bij de politie, heeft u iets gezien dat kunt u dat melden aan de politie via via 0900-8844.

Tekst en foto's Keiebijters.