Datum: 02-10-2023 - 07:42
10
aug
'16

Dit jaar niet vijf, maar zes wedstrijden in Wielercircuit Bollenstreek.

Het Wielercircuit Bollenstreek telt dit jaar niet de gebruikelijke vijf, maar zes wedstrijden. Naast de bekende ‘rondjes om de kerk’ in achtereenvolgens Noordwijk, Noordwijkerhout (op kermis-woensdag), Voorhout, Hillegom en Lisse kunnen wielrenners op zondag 2 oktober ook hun...

krachten meten tijdens de ‘Omloop van de Bollenstreek’. Met de extra koers op het zgn. Puntenburgparcours in Lisse viert organisator RTV De Bollenstreek haar 65e verjaardag.

Het wielercircuit wordt zaterdag 3 september geopend met de Ronde van Noordwijk. De verplaatsing van de vrijdag naar de zaterdag is niet de enige wijziging; in Noordwijk Binnen is er dit jaar ook een wedstrijd voor KNWU-licentiehouders in de categorie amateurs/sportklasse/junioren.

En er wordt gereden op een gewijzigd parcours met onder andere de Heilige Geestweg, waarin een kasseistrook ligt, en de Wilhelminastraat. Dat parcours was vorig jaar overigens ook al voorzien, maar de ronde in Noordwijk Binnen kon toen door harde wind en overvloedige regenval niet doorgaan.

Basispashouders (trimmers)
In alle plaatsen komen meerdere categorieën aan de start. Overal zal worden gereden door zgn. basispashouders. De zes wedstrijden vormen één competitie waarin gestreden wordt om de roze (40-) en de groene (40+) leiderstruien. Deelname is uitsluitend mogelijk voor inwoners van de zes Duin- en Bollenstreekgemeenten en leden van RTV De Bollenstreek.

Wie in het bezit is van een KNWU-wedstrijdlicentie is uitgesloten van deelname. Wel dient met in het bezit te zijn van een KNWU-basispas. Voor de tijdregistratie dient men te beschikken over een bij de KNWU-geregistreerde MyLaps-transponder. Voor renners die deze niet hebben, is er een beperkt aantal te huur. Minimum leeftijd voor deelname is 16 jaar.

Deelname aan de hele competitie kost voor leden van RTV De Bollenstreek € 25,– en voor niet-leden € 40,–. Inschrijven kan door te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (o.v.v. naam, leeftijd, woonplaats, KNWU-basislidschapsnummer, transpondernummer en de wedstrijden die men gaat rijden). Deelnemen aan losse wedstrijden kan ook. De kosten bedragen dan per wedstrijd € 7,50 voor leden en € 12,50 voor niet-leden.

Voor de jubileumomloop op 2 oktober betaalt men resp. € 2,– en € 5,–. Inschrijven voor losse wedstrijden gebeurt bij de plaatselijke oranje/harddraverijverenigingen of ter plaatse op de dag van de wedstrijd. Zie voor de aanvangstijden van de diverse wedstrijden het programma elders op deze site.

KNWU-licentiehouders

Tijdens het Wielercircuit Bollenstreek zijn er ook wedstrijden voor KNWU-licentiehouders. Zo kunnen amateurs/sportklasse/junioren starten in Noordwijk, Voorhout en Lisse, elite/beloften/amateurs in Noordwijkerhout, sportklasse/masters 40+ in Hillegom en Masters 50+ in Lisse. Voor deze wedstrijden kan worden ingeschreven via www.knwu.nl.

Rabo Dikke Bandenraces
Rabo Dikke Bandenraces voor de jeugd zijn er in Noordwijkerhout, Voorhout, Hillegom en Lisse. Meer informatie daarover is te zijner tijd te vinden in de programmaboekjes van de diverse Oranje- en Harddraverijverenigingen.

Jubileumomloop
Tijdens de ‘Omloop van de Bollenstreek’ op 2 oktober is er voor alle wielrenners en -rensters startgelegenheid in diverse categorieën. Minimale voorwaarde is dat men in bezit is van een KNWU-basislidmaatschap.

Tekst RTV De Bollenstreek - Foto BON