Datum: 20-09-2020 - 19:43
05
aug
'16

Politie schiet man in been bij aanhouding in wijk Zeeburg. (foto's) (update tv-uitzending Omroep West)

Een agent schoot aan de Zeestraat een man neer die probeerde hem te wurgen tijdens zijn aanhouding. Agenten controleerden de 36-jarige verdachte in de vroege ochtend van donderdag 4 augustus rond 04.45 uur omdat hij mogelijk onder invloed in een auto reed. Agenten...

zagen op de Groenewege een personenauto met twee inzittenden slingerend over de weg rijden en hadden het vermoeden dat de bestuurder mogelijk onder invloed was. De bestuurder van de personenauto, een 36-jarige man uit Leiden, weigerde te stoppen en negeerde herhaaldelijk het stopteken.

Agenten zetten direct hierop de achtervolging in. De auto reed via het Weversland het Westerhout op. Op enig moment sprong de bestuurder uit de auto en sloeg op de vlucht naar de Zeestraat. Eén van de agenten rende achter de verdachte aan terwijl de ander bij de passagier van de verdachte bleef.

Toen de agent de 36-jarige man in het bollenland aan de Zeestraat probeerde aan te houden ontstond er een confrontatie. De agent zou door de verdachte in een wurggreep zijn genomen. De agent loste hierop een schot op de verdachte.

 

Hij werd vervolgens aangehouden en met een schotwond aan zijn been overgebracht naar het ziekenhuis. De Rijksrecherche doet onder leiding van het OM onderzoek, zoals gebruikelijk wanneer een agent zijn dienstwapen gebruikt.

Update: Omroep West
Op 4 augustus is het schietincident op de televisie bij het nieuws van Omroep West behandeld, met achtergrondinformatie, beelden uit het dorp en een interview met één van de buren. De foto's in het item zijn van Blik Op Noordwijkerhout. Klik hier voor de herhaling van de uitzending op internet (eerste onderwerp) .

Tekst: Politiebericht. (wel iets aangepast door BON met de juiste straatnamen)
Foto's BON.