Datum: 26-11-2022 - 19:52
03
aug
'16

Waarschuwing ondernemers voor telefonische benadering 'bedrijvengids'.

Afgelopen dagen zijn verschillende bedrijven in De Zilk en Noordwijkerhout op vervelende wijze telefonisch benaderd, voor het nemen van een zogenaamde online-advertentie in de 'bedrijvengids'. Volgens de website www.fraudehelpdesk.nl staat deze benadering al langer bekend als fraude...

en adviseren zij bedrijven om er niet mee in zee te gaan. Bij dit soort acquisitiefraudes benaderen advertentiebureaus ondernemers voor het plaatsen van met name vermeldingen op websites maar ook van advertenties in bladen of magazines. U krijgt een telefoontje of een spooknota.

De fraudeurs gaan zo te werk dat de ondernemer doorgaans ongemerkt en tegen zijn wil akkoord gaat met een nieuw af te sluiten contract. Een handtekening onder bijvoorbeeld een fax met te controleren adresgegevens blijkt een ondertekening van zo’n overeenkomst te zijn.

Telefonisch:
Ook gebeurt het dat slachtoffers er via een opname van een telefoongesprek worden ingeluisd. Eerst hangt de verkoper een mooi en aantrekkelijk verhaal op, een deel van het gesprek dat niet wordt opgenomen. Dan start de band en zijn de voorwaarden van de overeenkomst opeens erg ongunstig (ander bedrag, lange looptijd).

De opname van het gesprek geeft dan een volkomen verkeerd beeld van de gang van zaken. In enkele gevallen is een opname van een telefoongesprek nadien gemanipuleerd zodat de indruk wordt gewekt dat de ondernemer telefonisch akkoord is gegaan terwijl dat niet het geval is.