Datum: 01-06-2023 - 17:00
01
aug
'16

De Zonnebloem in zonnebloemweer op de braderie.

Scheen vorig jaar nog een schraal zonnetje en was de wind vaak een spelbreker tijdens de braderie, nu was zaterdag al vroeg sprake van het zonnebloemweer. Een groot aantal vrijwilligers van de Zonnebloem was vroeg bezig met het inrichten van de Zonnebloemstand ter hoogte van het...

voormalige winkelpand Blokker.  En, zodra het publiek massaal een bezoek bracht aan de braderie waren de vrijwilligers helemaal in vorm en werden met groot enthousiasme de loten onder aandacht gebracht van de voorbij lopende bezoekers. En met groot succes.

Ouderen en jongeren ontkwamen er niet aan de vraag om loten te kopen. Met de aankoop van een handvol loten was succes verzekerd. En lukte het niet een winnend lot te bemachtigen, dan was er altijd nog een troostprijs voor de kinderen. 

Al met al was het een geslaagde dag voor de vrijwilligers van de Zonnebloem en onze afdeling. Als het gaat om de financiën van de Zonnebloem te versterken is de lotenverkoop tijdens de braderie een belangrijke bron van inkomsten voor de plaatselijke Zonnebloemafdeling. 

Aan het eind van de bijzonder geslaagde braderie bleef een aantal prijsjes over. Geen nood, als alles meezit doen we volgend jaar als Zonnebloem weer met de braderie. Ook nu heel veel dank aan de vele vrijwilligers die deze loterij tot een succes hebben gemaakt.

Veel werk is nodig voor het bijeen brengen van de honderden prijzen, het nummeren daarvan, de enveloppen vullen met nummers en ze dan ook nog een de vrouw, man of kind te brengen. Daarvoor is enthousiasme en inzet nodig en dat vindt je terug bij de vrijwilligers van de Zonnebloem.

Tekst en foto's Zonnebloem NWH.