Datum: 08-08-2020 - 02:35
26
jul
'16

Open huis na renovatie paviljoens Landgoed Sancta Maria. (foto's)

In juli 2014 is de verkoop van de herenhuizen, appartementen en kavels van start gegaan op het 65 hectare grote ’Landgoed Sancta Maria’ op de grens van Noordwijkerhout en Noordwijk. De wethouders Henri de Jong en Hans Knapp en de Noordwijkse wethouder Hans Bakker...

mochten destijds de verkoop officieel van start laten gaan. Ze deden dit met het doorknippen van een lint van de modelwoning die in het voormalige Sancta Maria-paviljoen Paulus is gemaakt. (klik hier voor de foto's)

De komende jaren is het de bedoeling dat er 235 woningen gerealiseerd worden en daarvan komen er 59 in de bestaande paviljoens, zoals Paulus (zeven herenhuizen) die als eerste aan de beurt waren en nu bijna allemaal bewoond zijn. (zie foto's)

Verder zijn er ook al een aantal van de 132 te koop staande bouwkavels verkocht met oppervlakten die variëren van 900 vierkante meter tot ruim 2 hectare en komen er ook nog 44 nieuwbouwappartementen.

Onlangs hield één van de aannemers, Bouwbedrijf van Kampen, een open huis in twee woningen op Landgoed Sancta Maria, deze zijn de afgelopen 7 maanden in de bestaande paviljoens gerenoveerd. Het betrof een woning in het voormalige hoofdgebouw/kapel op de Pauluslaan en een woning in het voormalige paviljoen Bernadette.

De redactie van BON heeft een fotoreportage gemaakt van de al gerenoveerden voormalige paviljoens en als contrast zijn er ook foto's van paviljoens die op termijn nog aangepakt gaan worden.

Voor meer informatie kunt u de website bekijken, klik hier.