Datum: 29-02-2020 - 04:25
20
jul
'16

CDA inventariseert toegankelijkheid gehandicapten.

Als u door het dorp loopt, hebt u meestal geen idee hoe moeilijk het kan zijn voor mensen met een beperking om zich veilig over straat te begeven of om simpelweg (openbare) gebouwen te betreden. De Tweede Kamer is akkoord gegaan met een VN-verdrag inzake de...

rechten van mensen met een beperking. Dit betekent in de praktijk dat vanaf 1 januari 2017 alle publieke voorzieningen toegankelijk moeten zijn. Het CDA Noordwijkerhout - De Zilk brengt in kaart hoe het met de toegankelijkheid van mensen met een beperking in onze gemeente is gesteld.

Denk aan scootmobielen, rollators en rolstoelen en ook bijvoorbeeld slechtziendheid. Waar kunnen verbeteringen worden aangebracht, die het gemakkelijker maken om met een handicap veiliger te reizen of om (openbare) gebouwen, winkels, stemlokalen maar ook websites zonder problemen te bezoeken?

Wij vinden het als CDA belangrijk om mensen met een beperking zelf hierover te spreken en te betrekken bij de oplossingen. Dus bent u ervaringsdeskundige, dan kunt u ons helpen door concrete problemen met de toegankelijkheid in de gemeente aan te wijzen.

Schrijf uw aandachtspunten op en richt dit aan Piet Pennings, P.J. Warmerdamstraat 9, 2191 BT in De Zilk, of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wij bundelen uw reacties tot een plan van aanpak en brengen dit bij de wethouder aan de orde. Wij danken u bij voorbaat voor uw inbreng.

Piet Pennings, CDA.