Datum: 26-11-2022 - 19:40
18
jul
'16

Noordwijkerhout en Noordwijk nodigen inwoners uit mee te denken over samenwerking

De gemeenten Noordwijkerhout en Noordwijk nodigen hun inwoners uit om mee te denken over de komende verkenningsstudie naar een intensievere samenwerking tussen beide gemeenten. Beide gemeenten bereiden dit onderzoek voor. Voordat dit verkenningsonderzoek start...

kunnen inwoners tot 22 augustus 2016 digitaal laten weten welke onderwerpen ze belangrijk vinden om te laten onderzoeken. Zij kunnen aangeven welke vragen over de samenwerking zij graag beantwoord willen zien.

Ook kunnen zij onderwerpen naar voren brengen waarop de gemeenten intensiever zouden kunnen samenwerken. De inwoners kunnen hun bijdragen mailen naar de gemeenten, die daarvoor een mailbox hebben geopend, respectievelijk Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Tijdens bijeenkomst op woensdag 24 augustus.
Op woensdag 24 augustus 2016 is er een bijeenkomst in Congrescentrum NH Leeuwenhorst. De inwoners van beide gemeenten worden uitgenodigd om hieraan deel te nemen. De burgerinbreng die tot 22 augustus digitaal is verzameld, komt in het congrescentrum aan de orde. Tijdens de bijeenkomst kunnen inwoners nog steeds hun ideeën, voorstellen en opmerkingen inbrengen.

Tot besluitvorming van de gemeenteraden

In september buigen de gemeenteraden van Noordwijkerhout en Noordwijk zich over alle bijdragen en stellen ze vast met welke vragen de onderzoekers aan de slag gaan. Tot de definitieve besluitvorming van de gemeenteraden is er gelegenheid om bijdragen in te leveren.

Inbrengen bij de adviesgroep

De burgerinbreng wordt voorgelegd aan een adviesgroep die de verkenningsstudie voorbereidt, bestaande uit een vertegenwoordiging uit beide gemeenteraden en colleges. Deze adviesgroep stelt een lijst met vragen op en formuleert de opdracht voor het onderzoeksbureau. Het onderzoeksbureau dat de verkenningsstudie zal uitvoeren, is op dit moment nog niet geselecteerd.

Samen met inwoners onderzoek voorbereiden

De uitnodiging om mee te denken vloeit voort uit het besluit dat de gemeenteraden van Noordwijk en Noordwijkerhout hebben genomen om een verkenningsstudie naar intensievere samenwerking tussen beide gemeenten te organiseren.

Ze betrekken daar graag hun inwoners bij. Door het ophalen van informatie bij hun burgers weten de gemeenten wat er bij hen leeft en welke vragen zij nuttig vinden voor de komende verkenningsstudie.

 

Foto BON.